20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Makroekonomika » Bezdarba līmenis samazinājies līdz rekordzemam līmenim
Bezdarba līmenis samazinājies līdz rekordzemam līmenim
Autors: Apollo.lv / 4. jūlijs 2014, 12:21
Bezdarba līmenis šobrīd Latvijā ir samazinājies līdz rekordzemam līmenim, piektdien telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» atzina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne.


Patlaban bez darba Latvijā ir 8,9% darbspējīgo iedzīvotāju. Tas ir zemākais bezdarba līmenis kopš krīzes sākuma, apliecināja Kalvāne.

«Bezdarba līmenis ir samazinājies, ja salīdzina ar gada sākumu un arī citiem gadiem - pēc operatīvajiem datiem pašreiz bezdarba līmenis kopš krīzes laikiem ir sasniedzis zemāko līmeni,» Kalvāni citē ziņu aģentūra BNS.

NVA vadītāja informēja, ka šogad pirmajā pusgadā 31 tūkstotis reģistrēto bezdarbnieku ir atraduši darbu. NVA darba meklētājiem šogad ir piedāvājusi nedaudz vairāk par 21 tūkstoti brīvu darba vietu. «Jāatzīst, ka daļa no šim darba vietām ir bijusi sezonāla. Sezonālajam darbam, protams, ir ietekme uz bezdarba radītājiem,» atzīmēja Kalvāne, piebilstot, ka sezonālās darba vietas ir būtiski ietekmējušas bezdarba līmeņa samazināšanos vasarā, raksta Apollo.lv.

Pēc Kalvānes teiktā, šogad bijusi liela aktivitāte no darba devēju puses, piedaloties vakanču gadatirgos.

Viņa prognozēja, ka arī šogad, tuvojoties ziemai, bezdarba līmenis atkal pieaugs. «Tradicionāli visstraujāk bezdarbs samazinās aprīlī, maijā un arī septembrī, taču, beidzoties sezonas darbiem un sākoties apkures sezonai, bezdarba līkne varētu mainīties,»  teica NVA direktore.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bezdarba līmenis, Inese Kalvāne, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats