27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valsts kontrole: KNAB nav panākta caurskatāma prēmiju piešķiršanas kārtība
Valsts kontrole: KNAB nav panākta caurskatāma prēmiju piešķiršanas kārtība
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 15. maijs 2013, 13:50
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) nav panākta vienkārša un caurskatāma līdzvērtīgu piemaksu, prēmiju un naudas balvu piešķiršanas kārtība, secināts Valsts kontroles (VK) ziņojumā par 2012.gada pārskata sagatavošanas pareizību.



Kā norāda VK, biroja  piemaksas, naudas balvas un prēmijas pērn ir piešķirtas, neievērojot vienādus piešķiršanas nosacījumus attiecībā uz visiem darbiniekiem. Katra biroja struktūrvienība priekšlikumus naudas balvas, piemaksas par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti piešķiršanai ir sagatavojusi pēc saviem ieskatiem.

VK arī secinājusi - KNAB piešķirtā nauda no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem starptautiskās konferences "Korupcijas novēršana un apkarošana Latvijā 10 gadi" organizēšanai un auto nomai neatbilst normatīvajā aktā noteiktajiem izlietojuma mērķiem, jo līdzekļi ir piešķirti un izlietoti iepriekš prognozējamām vajadzībām, kas ir plānojamas un apstiprināmas gadskārtējā budžeta likumā. 

Kopumā VK veiktajā revīzijā konstatējusi, ka biroja pērnā gada parskats ir sagatavots atbilstoši tiesību aktu prasībām, un tas nesatur būtiskas neatbilstības, tomēr ir nepilnības, kuru novēršana uzlabos gada pārskata sagatavošanas kvalitāti. 





Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB, prēmijas, Valsts kontrole

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats