29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » KNAB pie administratīvās atbildības sauc NEPLP locekli Grūbi
KNAB pie administratīvās atbildības sauc NEPLP locekli Grūbi
Autors: BNA / 5. februāris 2015, 13:47
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2014.gada 4.decembrī, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekli Gintu Grūbi, konstatēja, ka viņš aizliegti savienojis valsts amatpersonas amatu, par ko tiks sodīts ar 250 eiro sodu.


Grūbe 2013. gada 14. martā un 2014 .gada 16.maijā noslēdzis autoratlīdzības līgumu ar nodibinājumu „Rīga 2014”, taču KNAB konstatēja, ka Grūbe, izpildot noslēgtos autoratlīdzības līgumus, ir izpildījis tādu darbu, kā piedalīšanās diskusijās, sanāksmēs, konsultatīvās palīdzības sniegšana darbu autoriem, projektu izpildes kontrole, kas „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” (IKNL) izpratnē nav uzskatāms par radošu darbu. IKNLnoteiktie amatu savienošanas ierobežojumi nepieļauj Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklim savienot savu amatu ar darbu vai amatu nodibinājumā.

Turklāt NEPLP loceklis pārkāpis arī IKNL noteiktos ienākumu gūšanas ierobežojumus, gūstot atlīdzību par aizliegta amata izpildi.

Saskaņā ar 2014.gada 16. maijā noslēgto līgumu par darba veikšanu Grūbem bija paredzēts izmaksāt autorhonorāru 11 553,14 eiro apmērā, bet saskaņā ar informāciju Grūbes valsts amatpersonu deklarācijā par 2013.gadu nodibinājums „Rīga 2014” Grūbem ir izmaksājis honorāru 8 400 latu (11 952,12 eiro) apmērā. Saskaņā ar IKNL likuma pārkāpumiem personu sauc pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības. Valsts amatpersonai saskaņā ar šā panta noteikumiem ir pienākums atlīdzināt nodarītos zaudējumus.

Pieņemot lēmumu attiecībā uz Grūbes saukšanu pie administratīvās atbildības par aizliegta amata ieņemšanu un aizliegtu ienākumu gūšanu, tika ņemts vērā pārkāpuma raksturs, NEPLP locekļa personība, vainas pakāpe un mantiskais stāvoklis. Līdz lēmuma pieņemšanas brīdim Grūbe par IKNL normu neievērošanu nav saukts pie administratīvās atbildības.

KNAB pieņēma lēmumu par valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu saukt Grūbi pie administratīvās atbildības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa un sodīt ar naudas sodu 250 eiro apmērā. 



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats