27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » KNAB aiztur viltus policistus par uzkūdīšanu dot 50 000 latu kukuli
KNAB aiztur viltus policistus par uzkūdīšanu dot 50 000 latu kukuli
Autors: www.apollo.lv / 3. aprīlis 2013, 16:35
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) februārī aizturējis vairākas privātpersonas aizdomās par kāda ārvalstu uzņēmuma pārstāvja uzkūdīšanu dot 50 000 latu kukuli amatpersonām ar nolūku piesavināties saņemto naudu, portālu «Apollo» informēja KNAB.


Lai gan sākotnēji kriminālprocesa ietvaros iegūtās ziņas liecināja, ka kukulis tiek pieprasīts nodošanai valsts amatpersonām, turpmākās izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka vairākas privātpersonas ar nolūku piesavināties naudu ir pamudinājušas uzņēmuma pārstāvi dot kukuli par iespējamas nelikumīgas darbības fakta slēpšanu. Pēc kukuļa daļas nodošanas trīs privātpersonas tika aizturētas 19.februārī.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka viena privātpersona kopā ar citām personām, kuras uzdevās par Valsts policijas darbiniekiem, no janvāra vidus līdz aizturēšanas brīdim organizēja kukuļošanu un uzkūdīja uzņēmuma pārstāvi dot kukuli valsts amatpersonām, radot šaubas par Valsts policijas amatpersonu godīgumu un graujot valsts pārstāvju prestižu.

Šādu darbību rezultātā privātpersonas saņēma daļu kukuļa it kā nodošanai policijas darbiniekiem, apzinoties, ka kukulis tiek piesavināts.

Pierādījumi ir pietiekami, lai izmeklējamās darbības kvalificētu kā uzkūdīšanu dot kukuli un kukuļa piesavināšanos. Šobrīd vienai aizdomās turētajai personai ar tiesas lēmumu ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet pārējām izvēlēti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB, kukulis, viltus policists

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats