26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas Ārstu biedrība pieprasa atstādināt KNAB priekšnieku
Latvijas Ārstu biedrība pieprasa atstādināt KNAB priekšnieku
Autors: www.apollo.lv / 27. februāris 2013, 9:49
Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) un Saeimas Nacionālajai drošības komisijai nosūtījusi pieprasījumu atstādināt no darba Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, medijiem paziņojis LĀB prezidents Pēteris Apinis.


LĀB norāda, ka KNAB īstenotā kampaņa par kampaņa par korupciju medicīnā ir naida kurināšana starp ārstiem un pacientiem, kas liecina par KNAB tiešo pienākumu nepildīšanu un kompetences pārsniegšanu, ārsta tiesiskā statusa neizpratni.

«KNAB kampaņa ir ētikas normu pārkāpums un godīgi strādājošo ārstu goda un cieņas aizskārums. KNAB organizētā kampaņa nevis izglīto sabiedrību, bet gan, izmantojot cilvēku instinktus un bailes, kūda un mēģina sanaidot vienu sabiedrības sociālo grupu ar citu, proti, ārstus ar pacientiem. Līdzīgu principu izmantošana sociālajā reklāmā bija izteikti raksturīga totalitāro varas struktūru plakātisma tradīcijās gan Padomju Savienībā, gan hitleriskajā Vācijā, veidojot ienaidnieka tēlu,» norāda LĀB.

Biedrības valde uzskata, ka izspiešanai un nelikumīgu maksājumu saņemšanai medicīnā nav vietas, taču atsevišķu gadījumu vispārināšana ir «noziedzīga». «Ar tieši tādu pašu pārliecību var paziņot, ka visi KNAB darbinieki ir zagļi, ja zināms, ka daži no viņiem nelikumīgi ir ņēmuši naudu no KNAB seifa,» norāda biedrībā.

«Jaroslavs Streļčenoks kā KNAB priekšnieks līdz šim ir pierādījis savu nekompetenci un nespēju cīnīties ar reālu korupciju valstī. Šobrīd viņš sevi ir pierādījis arī kā pretvalstiski noskaņots pašlabuma meklētājs un «spalvu spodrinātājs», kas ir gatavs īslaicīgu populistisku mērķu vārdā ziedot savas tautas veselību un naidot iedzīvotāju grupas. LĀB valde pieprasa Ministru kabinetam un Saeimas Nacionālās drošības komisijai atstādināt Streļčenoku no tālākas pienākumu pildīšanas,» norāda biedrībā.

Jau ziņots, ka KNAB korupcijas apkarošanu un novēršanu veselības aprūpes sistēmā izvirzījis par vienu no prioritātēm, tāpēc atklāja sociālo kampaņu "Neriskē!". Tās mērķis ir veicināt sabiedrības neiecietību pret korupciju medicīnā un mudināt iedzīvotājus neiesaistīties prettiesiskās darbībās.

Ziņots arī, ka gandrīz trešdaļai jeb 28% iedzīvotāju, ārstējoties poliklīnikā un slimnīcā, nācies izmantot neoficiālus maksājumus, pazīšanos vai barterdarījumus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jaroslavs Streļčenoks, KNAB, LĀB, Pēteris Apinis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats