27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » ASV un Latvijas attiecībās uzsvērs ekonomisko sadarbību
ASV un Latvijas attiecībās uzsvērs ekonomisko sadarbību
Autors: BNA / 27. septembris 2012, 16:06
Šodien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar jauno Amerikas Savienoto Valstu vēstnieku Latvijā Marku Pekalu (Mark Pekala). Abu valstu pārstāvji bija vienisprātis, ka Latvijas un ASV attiecību padziļināšanā uzsvars jāliek uz ekonomisko sadarbību.


V.Dombrovskis uzsvēra, ka pēdējā gada laikā Latvijas un ASV divpusējās attiecības attīstījušās strauji – Latvija šovasar uzņēma ASV Valsts sekretāri Hilariju Klintoni, ASV kongresmeņu delegāciju, kā arī ASV uzņēmēju delegāciju. „Šajās vizītēs uzsāktie kontakti un iniciatīvas ir jāturpina, pārvēršot tos tirdzniecības līgumos, eksportā, jaunās investīcijās un darba vietās,” norādīja premjers.

M.Pekala uzsvēra, ka Latvija ir nozīmīgs ASV partneris aizsardzības jautājumos, kā arī atzinīgi vērtēja Latvijas militāro ieguldījumu drošības nodrošināšanai Afganistānā. Ziemeļu distribūcijas tīkls, kurā Latvijai ir vadošā loma, kļuvis par nozīmīgu ASV spēku apgādes maršrutu. M.Pekala uzsvēra, ka daudzās jomās saskata potenciālu attiecību starp abām valstīm paplašināšanai, taču vissvarīgāk to veicināt tieši abpusējās tirdzniecības sektorā.

Premjers vēstnieku informēja arī par Latvijas mērķi pievienoties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), kur ļoti nozīmīgs būs arī ASV atbalsts. Latvija veic mērķtiecīgu iestājas OECD lobēšanas darbu un redzam, ka pieaug starptautiskais atbalsts kā Eiropā un Āzijā, tā Dienvidamerikā un Ziemeļamerikā.

Tāpat V.Dombrovskis izteica pateicību ASV pusei par atbalstu šogad Čikāgā notikušā NATO samita laikā, nodrošinot Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas termiņa pagarināšanu. Premjers arī uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta pilnveidot Ziemeļu distribūcijas tīklu izmantošanai komerciāliem mērķiem, kā arī ASV spēku apgādei Afganistānā piedāvāt krietni vairāk Latvijā ražotos pārtikas produktus, kā pašlaik.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, Dombrovskis, Latvija, Mark Pekala, Marks Pekala

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats