20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija varētu aizliegt ASV kukurūzu importu
Krievija varētu aizliegt ASV kukurūzu importu
Autors: BNA / 26. janvāris 2016, 11:30
Krievija varētu aizliegt kukurūzu piegādes no ASV,  pavēstīja Krievijas pārtikas un veterinārais dienests “Rosseļhoznadzor”.


Dienests apliecināja, ka ir nosūtījis lūgumu ASV izslēgt Krievijas teritoriju kā piegādes vietu inficētajai amerikāņu kukurūzai. Šāds lūgums tiek skaidrots ar fitosanitāriem apsvērumiem.

“Gadījumā, ja inficēto preču piegādēs turpināsies, dienestam ir tiesības izskatīt jautājumu par pagaidu importa ierobežošanu,” teikts dienesta paziņojumā.

Tiek norādīts, ka patlaban ASV kukurūza Krievijā tiek izmantota vienīgi popkornu ražošanai.

Dienests esot konstatējis, ka 72 tonnas kukurūzas, kas ieradās no ASV, esot inficētas ar bīstamu slimību – Diplodia kātiņa puvi.

Tāpat tika izteiktas bažas, ka ASV kukurūzas varētu tikt izmantota ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanai Krievijai.

“Tas ir diezgan iespējams, ka pārmērīgā daudzumā tiek audzēta ģenētiski modificēta kukurūza mūsu laukos,” pauda kāda amatpersona.

Kā zināms, līdz 2017. gadam Krievija paredz, ka visi ģenētiski modificētie produkti, kas var nonākt saskarsmē ar vidi, jāreģistrē Krievijas valdībā.

Krievija ir pilnīgi pārliecināta, ka pēc diviem gadiem visu ģenētisko modificēto organismu (ĢMO) ražošana būs apstājusies, dodot vaļu Krievijas lauksaimniekiem ražot pilnvērtīgu, nebojātu pārtiku.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, eksports, Krievija, kukurūza

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats