04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Hakerus ieinteresējusi Nodarbinātības aģentūra
Hakerus ieinteresējusi Nodarbinātības aģentūra
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 9. oktobris 2013, 17:44
Nodarbinātības Valsts aģentūras mājas lapu regulārie apmeklētāji vakar saņēma brīdinājumu un aicinājumu nomainīt savas paroles. Nodarbinātības Valsts aģentūra nra.lv apstiprina, ka aģentūras mājas lapā veikta ielaušanās.


„Cienījamo mājas lapas apmeklētāj! Sakarā ar to, ka ir pastiprināta interese par valsts iestāžu mājas lapām un viņu lietotāju personu datiem, lūdzam Jūsu drošības dēļ, nomainīt savu paroli,” šādu paziņojumu otrdien saņēma Nodarbinātības Valsts aģentūras mājas lapas apmeklētāji, kuri regulāri saņem aktuālos jaunumu no aģentūras, „lai izslēgtu iespēju, ka Jūsu NVA mājas lapā reģistrētā parole tiek izmantota vēl citos interneta resursos, iesakām paroles maiņu veikt pēc iespējas ātrāk.”

Šodien NVA nra.lv apstiprināja, ka šonedēļ veikta ielaušanās Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā. NVA nekavējoties bloķējusi ielaušanos, kā arī veikusi darbības atkārtoto ielaušanās mēģinājumu novēršanai. Ielaušanās laikā notikusi piekļuve tikai NVA mājaslapas „jaunumu” lietotāju sarakstam ar reģistrācijas e-pastiem un parolēm. Pašlaik ir liegta autorizācija NVA mājas lapā, izmantojot nopludinātās paroles. Lai autorizētos, nepieciešams veikt paroles nomaiņu. NVA mājaslapas jaunumu lietotājiem operatīvi tika nosūtīts paziņojums ar notikušā skaidrojumu un ieteikumu nomainīt paroli.

NVA apliecina, ka nozīmīgām NVA datu bāzēm un trešo personu aizsargājamiem datiem svešas personas nav piekļuvušas, nra.lv atzina NVA speciāliste Iveta Kancēna. Aģentūra pašreiz veic iekšējo pārbaudi, lai noskaidrotu notikušo un nepieļautu nesankcionētu piekļūšanu sistēmām.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: hakeri, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats