15. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Airita, Arita, Sofija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Apdrošinātājs Balta atlaidīs 40 darbiniekus
Apdrošinātājs Balta atlaidīs 40 darbiniekus
Autors: Ieva Mārtiņa / DB.LV / 14. novembris 2012, 15:30
Ar lieliem zaudējumiem strādājošā nedzīvības apdrošināšanas kompānija Balta vēl līdz šā gada beigām nolēmusi veikt vairākus pasākumus darbības uzlabošanai, kas cita starpā paredz 40 darbinieku atlaišanu.


Tas tiks darīts, lai stiprinātu savas līdera pozīcijas apdrošināšanas tirgū, nodrošinot efektīvāku resursu vadību un klientu apkalpošanu, kā arī veicinot savu konkurētspēju tirgū, Db.lv informēja kompānijā. Lai strādātu efektīvi, Balta ir veikusi rūpīgu procesu vadības un operacionālo izmaksu pārskatu, kā arī ir pieņēmusi lēmumu veikt reorganizāciju, kuras ietvaros tiek plānots vienkāršot uzņēmuma struktūru, lai nodrošinātu ātrāku lēmumu pieņemšanu, panāktu elastīgāku procesu norisi un efektīvāk vadītu cilvēkresursus, raksta DB.LV.

«Uzņēmumā veiktā analīze norādīja, ka mums ir iespēja darboties vēl efektīvāk. Līdz ar to izvērtējām mūsu administratīvos izdevumus, vienkāršojām vairākus iekšējos procesus, pārskatījām organizācijas struktūru. Izmaiņu rezultātā mēs būsim vēl spējīgāki ātrāk un efektīvāk reaģēt uz tirgus pārmaiņām un arī klientu vajadzībām,» minēja Baltas valdes priekšsēdētājs Tonijs Čodrijs.

Viens no bijušajiem Baltas vadītājiem Jānis Abāšins Db.lv pauda viedokli, ka Baltai šāda reorganizācija bija jāveic jau labi sen un tad tas būtu mazāk sāpīgi, respektīvi, nebūtu jāatlaiž 40 darbinieki vienlaicīgi. «Vai arī Baltai bija jāsāk daudz vairāk pārdot, jo nevar ilgstoši strādāt ar tik augstu izmaksu līmeni. Salīdzinot ar medicīnu - tagad antibiotikas vairs nelīdz un tas augonis ir jāuzšķērž,» tā J. Abāšins, kurs šobrīd darbojas ar konsultatīviem uzdevumiem un investīcijām apdrošināšanas nozarē.

Pēc Baltas informācijas, plānotās pārmaiņas Balta veiks jau šogad. 85% Baltas darbinieku reorganizācijas process neietekmēs, taču tas paredz, ka tiks pārtrauktas darba attiecības ar 40 darbiniekiem, kas ir 6% no visa uzņēmuma darbinieku skaita, kuri pārsvarā uzņēmumā veic atbalsta funkcijas.

Db.lv jau vēstīja, ka Balta šogad sešos mēnešos turpināja ciest zaudējumums, kas bija sasnieguši 1,57 miljonus latu. Salīdzinot ar pērnā gada sešie mēnešiem, zaudējumi bija pieauguši par 50,7%. Kompānijas pārskats liecināja, ka kompānijas pamatbizness nenosedza administrācijas izdevumus. Baltas lielākais akcionārs ir Lielbritānijas RSA Insurance Group.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apdrošināšanas kompānija, apdrošināšanas kompānija Balta, apdrošinātājs Balta, Balta

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats