29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sliktā ceļu kvalitāte ir vainojama tikai 20% no ceļu satiksmes negadījumiem
Sliktā ceļu kvalitāte ir vainojama tikai 20% no ceļu satiksmes negadījumiem
Autors: Apollo.lv / 22. marts 2013, 13:53
Latvijā uzsākts vērienīgs projekts, kura ietvaros tiks apkopota informācija par vidējo Latvijas autovadītāja braukšanas stilu. Apdrošināšanas sabiedrība «Balta» kopā ar Valsts policiju un «Drošas Braukšanas Skolu» laika posmā no 22.marta līdz 19.aprīlim noskaidros, vai Latvijas autobraucēji ir «Zirgspēku pavēlnieki», «Saprātīgi braucēji», «Pagriezienu meistari», «Satiksmes eksperti» vai cita tipa šoferi.


Testā tiks noteikts Latvijā biežāk sastopamais autobraucēja tips, aicinot autovadītājus uzlabot savu braukšanas kultūru, jo pēc satiksmes psihologu un auto ekspertu pieredzes tikai 20% ceļu satiksmes negadījumu iemesls ir nekvalitatīvi, slikti aprīkoti ceļi. Toties 80% negadījumu notiek subjektīvu faktoru iespaidā.

«Nacionālais braukšanas tests» no šodienas ir pieejams saitē www.katubrauc.lv un Latvijas populārākajos sociālajos tīklos. Tā mērķis ir noskaidrot, kādi autobraucēju tipi ir visizplatītākie Latvijā, kā arī dot iespēju katram šoferim individuāli uzzināt pie kura tipa viņš pieder, liekot ikvienam aizdomāties par savu braukšanas kultūru un satiksmes drošību Latvijā.

«Droša braukšana un tās veicināšana Latvijā ir viena no «Balta» prioritātēm jau vairākus gadus. Svarīgi, lai autovadītāji saredzētu iespējas pilnveidot savu braukšanas kultūru un apzinātos, ka satraucošā statistika, ar kuru vēl joprojām saskaramies, ir mūsu pašu un katra individuālā atbildība,» norāda «Balta» valdes loceklis Kristians Pudans.

Sadarbībā ar Valsts policiju notiks arī Ceļu policijas darbinieku anketēšana. «Autobraucēju uzskati par savām prasmēm ir viens viedoklis, taču šajā jautājumā pastāv vairāki aspekti. Vadoties pēc mūsu darbinieku pieredzes, akcijas laikā noskaidrosim, kādi ir autovadītāji Latvijā un vai tiešām tas, ko par sevi domā šoferi, sakrīt ar Valsts policijas redzējumu par reālo situāciju uz Latvijas ceļiem,» stāsta Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Testa rezultāti un Latvijā tipiskāko autobraucēju profili tiks prezentēti akcijas noslēgumā aprīļa beigās. «Drošas Braukšanas Skolas» pārstāvis Artūrs Priednieks atzīst: «Ieguvēji no akcijas būs visa sabiedrība un ikviens autovadītājs, jo svarīgi ir būt objektīviem un saprast savu prasmju vājās vietas. Ņemot vērā sev raksturīgās braucēja īpašības un apvienojot tās ar pavisam vienkāršām izmaiņām savā ikdienā, mēs varam būtiski uzlabot braukšanas kultūru un saskarsmi ar citiem autovadītājiem.»




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Balta, ceļi, Drošas Braukšanas Skola, satiksmes negadījumi, Valsts policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats