04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Aptur apdrošinātāja Balva darbību
Aptur apdrošinātāja Balva darbību
Autors: Apollo.lv / 16. aprīlis 2013, 9:32
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izmantot vienu no likumā paredzētajiem pasākumiem apdrošināto personu interešu aizsardzībai, ar 2013.gada 16.aprīli uz laiku apturot visu apdrošināšanas akciju sabiedrības (AAS) «Balva» izsniegto licenču darbību līdz trūkumu novēršanai.



FKTK pārstāve Laima Auza informē - tas nozīmē, ka AAS «Balva» turpina pildīt visus noslēgtos līgumus ar esošajiem klientiem, taču tai ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus.

Komisijā skaidro, ka darbības apturēšana paredz aizliegumu AAS «Balva» slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, palielināt apdrošināšanas summas un pagarināt apdrošināšanas līgumus. Šāds lēmums pieņemts, jo AAS «Balva» konstatēti vairāki likumā noteikto prasību pārkāpumi.

Tiklīdz kompānija būs novērsusi identificētos trūkumus, tā FKTK par to pārliecināsies un lems par uzlikto ierobežojumu atcelšanu. Minētie procesi notiks ciešā FKTK uzraudzībā. Likumā noteikts, ka apdrošināšanas sabiedrībai identificētie trūkumi jānovērš sešu mēnešu laikā.

Līdz šim AAS «Balva» piedāvājusi OCTA, KASKO, īpašumu, veselības un ceļojumu apdrošināšanu.

Esošos AAS «Balva» klientus licences darbības apturēšana neietekmēs - līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību bez jebkādām izmaiņām un sabiedrībai jānodrošina visu saistību izpilde pret klientiem. AAS «Balva» nedrīkst slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, palielināt apdrošināšanas summas un pagarināt apdrošināšanas līgumus. FKTK sekos līdzi, lai AAS «Balva» klientu intereses tiktu ievērotas un aizsargātas.

Piemēram, ja klientam ir AAS «Balva» OCTA polise - tā turpina darboties, un apdrošināšanas sabiedrībai jāpilda visas uzņemtās saistības, informē Auza.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apdrošināšana, Balta, FKTK

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats