29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvenergo: norēķini par elektroenerģiju notiek pēc spēkā esošā tarifa
Latvenergo: norēķini par elektroenerģiju notiek pēc spēkā esošā tarifa
Autors: NRA.lv / 29. jūnijs 2012, 17:47
AS "Latvenergo" informē, ka norēķinu kārtība par elektroenerģiju paliek nemainīga, spēkā ir 2011.gada 1.aprīlī apstiprinātais elektroenerģijas tarifs.


Šobrīd izskanējušas spekulācijas par norēķinu kārtības maiņu, kas radījušas satraukumu mūsu klientiem. Latvenergo pateicas par klientu sapratni, turpinot norēķinus pēc ierastās kārtības un izmantojot līdzšinējās norēķina iespējas, tādējādi nepakļaujoties spekulatīviem viedokļiem. Lai rastu informāciju par norēķinu kārtību un noskaidrotu neskaidros jautājumus, Latvenergo aicina iedzīvotājus vērsties Klientu servisā pa bezmaksas tālruni 80200400.

Komentējot publiskajā telpā izskanējušos viedokļus par pārrēķinu vai jebkādām citām darbībām, Latvenergo norāda, ka vēl nav pieņemts tiesas gala lēmums, tā kā puses spriedumu pārsūdz. Tiesas sēdes spriedums stājas spēkā, ja 30 dienu laikā tas netiek apstrīdēts. Tā kā tiesas spriedums skar Latvenergo kā trešās puses intereses, jau drīzumā tas tiks pārsūdzēts.

Iepazīstoties ar tiesas spriedumu, šobrīd jāsecina, ka tiesa uzskata, ka Latvenergo nebija tiesību piemērot zemāku cenu par pirmajām 1200 kW, uzskatot, ka Latvenergo nav tiesību veikt atbalstu iedzīvotājiem un secinot, ka faktiski ir notikusi saistīto lietotāju subsidēšana.

Latvenergo uzskata, ka tarifi ir ekonomiski pamatoti. Cenas samazinājums par pirmajām 1200 kW bija pareiza rīcība, tādējādi atbalstot iedzīvotājus laikā, kad pieauga elektroenerģijas cena. Līdz ar to, tā kā tiesas spriedums skar Latvenergo kā trešās puses intereses, spriedums tiks pārsūdzēts.

AS "Latvenergo" uzsver - tarifs ir veidots atbilstoši ekonomiskajam pamatojumam un likumdošanai.

AS "Latvenergo", veidojot tarifus saistītajiem lietotājiem, tos ir aprēķinājusi saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes 2007.gada 12.decembra lēmumu Nr.592 apstiprināto Elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas metodiku saistītajiem lietotājiem. Atbilstoši Metodikai, elektroenerģijas Pamata tarifu veido vidējā elektroenerģijas cena NordPool Spot biržā un noteiktu regulēto pakalpojumu kopums.

AS "Latvenergo", meklējot risinājumus, lai samazinātu tarifa pieauguma ietekmi, uzņēmums radīja iespēju katrai mājsaimniecībai iegādāties 1200 kWh par samazinātu cenu. Tādējādi uzņēmums uz sava rēķina samazināja vienu no tarifa sastāvdaļām - elektroenerģijas cenu, ieviešot Starta tarifu.

"AS "Latvenergo" lēmums 2011.g. veikt elektroenerģijas cenas samazinājumu uz sava rēķina, ir attaisnojies. Apzinoties tā brīža sarežģīto ekonomisko situāciju, tika mazināta elektroenerģijas cenas kāpuma ietekme, tādējādi ieguvēja bija sabiedrības lielākā daļa. Atbalsts iedzīvotājiem tika īstenots no Latvenergo sekmīgās darbības brīvajā elektroenerģijas tirgū Baltijā, tādēļ uzņēmums nav pielietojis nekādas subsīdijas starp regulētā tarifa klientu grupām," uzsver Uldis Bariss, AS "Latvenergo" valdes loceklis.

Veicot cenas samazinājumu, Latvenergo subsidētās elektroenerģijas apjoms no kopējā elektroenerģijas patēriņa Starta tarifa ietvaros ir 18 mlj latu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvenergo, tarifi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats