29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvenergo nav zaudējis cerību ietekmēt gāzes tirgu
Latvenergo nav zaudējis cerību ietekmēt gāzes tirgu
Autors: BNA / 14. janvāris 2016, 15:10
Arvien skaļāk izvēršas notikumi ap gāzes tirgus sadali - AS "Latvenergo" lūgums piekļūt AS "Latvijas Gāze" (LG) infrastruktūrai liek nepārprotami uzskatīt, ka "Latvenergo" visiem spēkiem cenšas ietekmēt "Latvijas Gāze" darbību un uzspiest "savus noteikumus".


AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis uzsver, ka neraugoties uz "Latvenergo" uzstājību, uzņēmums arī turpmāk noraidīs "Latvenergo" atkārtotos lūgumus piekļūt LG infrastruktūrai.

"Latvijas Gāzei" aizvien ir licence, kas paredz, ka gāzes koncernam līdz 2017.gada 10. februārim ir ekskluzīvas tiesības gāzes sadales tirgū, proti, Latvijas teritorijā gāzi var tirgot tikai LG.

Kamēr "Latvijas Gāze" acīmredzami cenšas ievērot līguma noteikumus, "Latvenergo" uzstājība liecina, ka uzņēmums par visu varu vēlas pēc sava prāta sadalīt ietekmes sfēras Latvijā. Vēlme "paraut deķi uz savu pusi" gan draud atkārtot bēdīgo pieredzi ar elektrības tirgus atvēršanu -  zemās cenas par elektroenerģiju tā arī palika tikai tukši solījumi.

Kā zināms, Ekonomikas ministrija patlaban izstrādā Ministru kabineta noteikumus, kas atļaus "Latvenergo" iegādāties gāzi no citiem avotiem jau tagad, negaidot gāzes tirgus atvēršanu 2017.gadā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: gāzes tirgus, Latvenergo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats