02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvenergo tarifu lieta: Poikāns lūdz nekavējošu sprieduma izpildi
Latvenergo tarifu lieta: Poikāns lūdz nekavējošu sprieduma izpildi
Autors: Apollo.lv / 26. jūnijs 2012, 17:46
IT speciālists Ilmārs Poikāns, saukts arī par Neo, kurš kopā ar citām privātpersonām 2011.gadā ar pieteikumu tiesā vērsās par noteikto AS «Latvenergo» elektroenerģijas tarifu pārsūdzību, pieprasa «Latvenergo» tarifu lietā nekavējošu sprieduma izpildi.


Kā paziņojumā medijiem norāda Poikāns, pēc sprieduma pasludināšanas, izskanējušas bažas no AS «Latvenergo», Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un citām augstām valsts amatpersonām par sprieduma finansiālajām sekām, ja spriedums stātos spēkā.

Tāpat tiek izteiktas šaubas par iespēju nodrošināt pārmaksātās elektroenerģijas tarifu summas kompensāciju, sakot, ka «būs grūti kaut ko labot», uzsver Poikāns.

«Šajā sakarā jānorāda, ka pērn vienlaikus ar pieteikuma iesniegšanu tiesai tika lūgts noteikt pagaidu aizsardzību, nepiemērojot jaunos elektroenerģijas tarifus tiesvedības laikā. Diemžēl šis lūgums tika noraidīts, pamatojot ar to, ka AS «Latvenergo» ciestu nesamērīgus zaudējumus, ja pieteikums izrādītos nepamatots. Šobrīd argumentācija ir mainījusies, apgalvojot, ka arī pieteikuma apmierināšana novedīs AS «Latvenergo» nesamērīgu zaudējumu priekšā,» saka Poikāns.

Viņš norāda: «Lai novērstu iespējamo kompensācijas pieaugumu nākotnē un tarifu piemērošanu uz nelikumīga lēmuma pamata, šodien es, Ilmārs Poikāns, vērsos pie Administratīvās apgabaltiesas ar lūgumu par sprieduma izpildes kārtības grozīšanu Latvenergo tarifu lietā. Lūguma būtība ir panākt tiesas sprieduma nekavējošu spēkā stāšanos, lai apturētu jauno elektroenerģijas tarifu piemērošanu, neskatoties uz to, vai tiesvedība turpinās, vai nē.»

Šāds risinājums pasargātu gan AS «Latvenergo», gan visus Latvijas elektroenerģijas lietotājus no turpmāku zaudējumu ciešanas sakarā ar nelikumīgi noteiktiem elektroenerģijas tarifiem, uzskata Poikāns.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilmārs Poikāns, Latvenergo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats