03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ventspilī būs Eiropas līmeņa unikāla 3D rūpnīca
Ventspilī būs Eiropas līmeņa unikāla 3D rūpnīca
Autors: Dace Vašuka / NRA.lv / 17. aprīlis 2012, 12:48
Ventspilī tiks sākta visā Eiropā unikālas augsto tehnoloģiju rūpnīcas būvniecība.


Vakar Ventspils brīvostas pārvalde parakstīja līgumu par ražošanas ēkas būvniecību, kurā uzņēmums EUROLCDS jau gada nogalē sāks ražot šķidro kristālu displejus trīsdimensiju attēlu iegūšanai, raksta NRA.lv.

Rūpnīca, kurā ražos jaunākās paaudzes elektronikas produktus, saskaņā ar vakar parakstīto līgumu būs gatava jau gada nogalē. Uzņēmums EUROLCDS iecerējis Ventspilī uzbūvēt pasaules līmeņa rūpnīcu, kurā ražos šķidro kristālu tehnoloģijas displejus 3D attēlu iegūšanai, kā arī speciālas brilles, arī tādas, kas aptumšojas atkarībā no gaismas intensitātes. Viens no iemesliem, kādēļ šāda unikāla ražotne top Ventspilī, ir Ventspils brīvostas pārvaldes atbalsts ražošanas ēkas būvniecībai, kā arī pieejamais darbaspēks, kuru elektronikas nozarē gatavo Ventspils augstskola un Ventspils profesionālā vidusskola. EUROLCDS vadītājs Ainārs Ozols stāsta, ka investoriem būtisks faktors ir arī salīdzinoši zemākas darbaspēka izmaksas nekā Rietumeiropā un lielāka iespēja nosargāt tehnoloģiju noslēpumu nekā tas ir, piemēram, Ķīnā vai Taivānā. Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs atzina, ka EUROLCDS ir būtisks solis elektronikas nozares attīstībā Ventspilī.

Vakar Ventspilī parakstīts līgums starp Ventspils brīvostas pārvaldi, POHJOLA BANK plc un Skonto būvi. POHJOLA BANK plc atklātā konkursā ieguva tiesības nodrošināt kredītresursus ražošanas ēkas celtniecībai, savukārt Skonto būve ar līguma cenu 3,4 miljoni latu uzvarēja būvniecības iepirkumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ainārs Ozols, EUROLCDS, Ventspils

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats