19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ventspils pašvaldības darbību pozitīvi vērtē 92% Ventspils pilsētas iedzīvotāju
Ventspils pašvaldības darbību pozitīvi vērtē 92% Ventspils pilsētas iedzīvotāju
Autors: NRA.lv / 10. oktobris 2013, 17:23
2013.gada augustā Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka Ventspils pilsētas domes darbību kopumā atzinīgi ir vērtējuši 92% pilsētas iedzīvotāju, tai skaitā 19% aptaujāto norādījuši, ka domes darbību vērtē ļoti pozitīvi.


Pašvaldības darbību negatīvi augustā novērtējuši tikai 5% Ventspils iedzīvotāju.

Salīdzinājumam – 2013.gada maijā veiktajā aptaujā pašvaldības darbu pozitīvi vērtēja 91% aptaujāto iedzīvotāju, bet negatīvi – 5%.

„Pētījumu centra SKDS pēdējās Ventspils iedzīvotāju aptaujas dati liecina, ka Ventspils domes darba vērtējums joprojām ir ļoti augsts. 2013.gada augustā kopumā 92% aptaujāto pilsētas domes darbu ir novērtējuši atzinīgi, bet tikai 5% – kritiski. Tas ir ļoti līdzīgi vērtējumiem, kādi tika saņemti arī šī gada februārī un maijā. Līdz ar to man tā vien šķiet, ka domes galvenais izaicinājums ir ne tik daudz novērst iedzīvotāju neapmierinātību (jo tās ir maz un diezin vai demokrātijas apstākļos ir iespējams sasniegt stāvokli, kad visi ir apmierināti), bet gan atzinīgos vērtējumus pārvērst vēl atzinīgākos. Šajā līmenī pēdējā laikā pamatā arī notiek Ventspils iedzīvotāju vērtējumu izmaiņas. Ja februārī domes darbam vērtējumus „ļoti pozitīvi” sniedza tikai 12% ventspilnieku, tad maijā jau 23%, bet augustā šis radītājs ir nedaudz zemāks – 19%. Kā redzams, tad šajā frontē domei vēl ir kur augt,” norāda pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Raksturojot trīs labākos darbus, ko Ventspils pilsētas dome paveikusi pēdējā gada laikā, iedzīvotāji visbiežāk minējuši ielu sakārtošanu un remontus (27%), bērnu rotaļlaukumu iekārtošanu (tajā skaitā minēta bērnu rotaļlaukumu iekārtošana daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos) 26% un pilsētas labiekārtošanu kopumā (16%).

Tāpat ventspilnieki atzinīgi novērtējuši komunālo pakalpojumu nodrošināšanu, uzlabošanu (tajā skaitā norādīts uz māju siltināšanu) (14%), velosipēdistu celiņu ierīkošanu (14%), atbalstu sportam, sporta pasākumiem (11%), kārtības, tīrības uzturēšana pilsētā (9%), kultūras pasākumu atbalstīšanu (8%), atpūtas, izklaides iespēju nodrošināšanu (8%), skolu, bērnudārzu labiekārtošanu, atbalstu izglītībai (7%), atbalstu medicīnai, medicīnas iestādēm (tajā skaitā minēta jaunās poliklīnikas celšana) (6%), parku izveidi, labiekārtošanu (5%) un rūpes par bērniem, bērnu atpūtu (5%).

2013.gada augustā veiktajā aptaujā lielākā daļa jeb 71% aptaujāto Ventspils iedzīvotāju atturējās nosaukt Ventspils domes sliktos (neveiksmīgos) darbus: 31% norādīja, ka "nav slikto darbu", bet 40% atbildēja, ka "nezina šādus darbus". Aptaujātie, kuri minēja kādus neveiksmīgos darbus, salīdzinoši biežāk norādījuši uz problēmām, kas saistītas ar ostas darbu, tranzītu (3%), problēmām ar ielu remontiem (3%), ar pilsētas labiekārtošanas jautājumiem (3%).

Šobrīd saskaņā ar veikto telefonaptauju aktuālākās problēmas Ventspilī ir nodarbinātības jautājumu risināšana (17%), sociālo problēmu risināšana (14%), problēmas, kas saistītas ar pilsētas labiekārtošanu (12%) un jautājumus, kas saistīti ar komunālajiem pakalpojumiem, īri (10%). 14% aptaujāto nezināja, kādas problēmas būtu jārisina pirmkārt, bet 16% uzskata, ka problēmu nav, jāturpina iesāktais.

Veiktajā telefonaptaujā kopumā tika izjautāti 600 ventspilnieki vecumā no 18 gadiem. Aptauja par Ventspils pilsētas domes darbu tiek veikta regulāri – divas reizes gadā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: SKDS, Ventspils

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats