19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ventspils policijas priekšnieks kritis KNAB nagos
Ventspils policijas priekšnieks kritis KNAB nagos
Autors: Kristīne Klauze / NRA.lv / 31. marts 2014, 14:42
Valsts policijas Ventspils iecirknis palicis bez priekšnieka. KNAB pret viņu ierosinājis kriminālprocesu. Iemesls pagaidām netiek izpausts.


Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses pārstāve Laura Dūša NRA.lv paziņoja, ka «birojs šobrīd nesniegs nekādu oficiālu informāciju par jebkādām biroja kompetencē esošajām darbībām». Tādējādi laikraksta rīcībā šobrīd nav informācijas, pēc kāda panta kriminālprocess ierosināts, par ko Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins tiek turēts aizdomās, vai viņš ir apcietināts un vai veiktas kādas kratīšanas viņa darbavietā vai mājās.

Arī Valsts policija (VP) šobrīd komentārus nesniedz. VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Signe Šteinberga apstiprina informāciju, ka Ģ. Kokins ir atstādināts no amata, taču, tā kā kriminālprocess ir KNAB lietvedībā, policija šo lietu komentēt nevar.

Caur VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Sigitu Pildavu mēģinājām dabūt arī VP priekšnieka Inta Ķuža komentāru. Taču arī no augstākās priekšniecības pagaidām komentāra nebūšot. «Mums vēl pašiem šobrīd nav skaidrs – kas, par ko un kā. Vienīgais, ko zinām, – ka viņam piemērots drošības līdzeklis – atstādināšana no amata uz izmeklēšanas laiku,» uzsver S. Pildava. Viņa salīdzina, ka arī VP reizēm tā dara, ka, aizturot kāda uzņēmuma darbinieku aizdomās par noziegumu, policija darba devējam tikai paziņo, ka darbinieks ir aizturēts un kādi drošības līdzekļi viņam piemēroti, un izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju nesniedz. Šajā gadījumā VP ir tāds pats darba devējs, kuram KNAB ir tikai paziņojis par darbinieka aizturēšanu un atstādināšanu no amata pienākumiem. Policija KNAB darbā iejaukties nedrīkst.

Ar pašu Ģ. Kokinu mums sazināties neizdevās, viņa mobilais telefons ir izslēgts.

Šobrīd vēl ir procesā jautājums par Ventspils iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītāju. Šis jautājums tikšot izlemts tuvāko dienu laikā.

Ģ. Kokins Ventspils iecirkņa priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011. gada jūlijā. Iepriekš viņš bija Kriminālpolicijas priekšnieks. Karjera viņam bijusi visai strauja. Pateicoties labajai izglītībai, jau 24 gadu vecumā viņam piedāvāja priekšnieku amatus. Stājoties iecirkņa priekšnieka amatā, Kokins kā galveno sava darba prioritāti minēja kadru nokomplektēšanu. Ventspils iecirknī toreiz trūka 20 darbinieku. Šobrīd kadru trūkums ir vēl lielāks, kas saistīts ar nekonkurētspējīgo atalgojumu. Nu policijas jau tā vājo prestižu iedragās arī šis gadījumus.

Tas pēdējā gada laikā nav pirmais gadījums, kad KNAB Valsts policijas darbiniekus pieķer negodīgā rīcībā. Šā gada februārī par iespējamo kukuļošanu KNAB rosināja uzsākt kriminālvajāšanu pret diviem Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētājiem. Viņi pieprasīja kukuli 20 tūkstošu eiro apmērā par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu kukuļdevēju interesēs saistībā ar ENAP lietvedībā esošo pārbaudes materiālu. Pagājušā gada augustā KNAB aizturēja divus Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbiniekus, kuri pieprasīja un pieņēma kukuļus no fiziskas personas kopumā 900 latu apmērā par pārbaudes neizdarīšanu saistībā ar nelikumīgu akcīzes preču apriti. Bet jūlijā Rīgas reģiona policijas pārvaldes inspektors tika aizturēts, jo viņš atbalstījis 50 tūkstošu latu liela kukuļa izspiešanas organizēšanu no kāda ārvalstu uzņēmuma pārstāvja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ģirts Kokins, KNAB, policija, Ventspils

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats