03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgā sāk dalīt elektrības norēķinu kartes
Rīgā sāk dalīt elektrības norēķinu kartes
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 3. februāris 2012, 12:07
Rīdzinieki var saņemt akciju sabiedrības Latvenergo piešķirtās elektrības norēķinu dāvanu kartes, ar kurām iespējams norēķināties par elektroenerģiju 53,70 latu apmērā.

Šis ir sociālās atbalsta kampaņas otrais posms, kura īstenošanai galvaspilsētā piešķirtas 7357 norēķinu kartes. No 2010. gada janvāra līdz pagājušā gada decembra beigām Sociālais dienests jau izdalījis 14 524 Rīgas trūcīgajām mājsaimniecībām piešķirtās elektrības norēķinu kartes, raksta NRA.lv.

Tagad kartes var saņemt trūcīgās ģimenes ar bērniem (izņemot ģimenes, kas iepriekšējās akcijas ietvaros saņēmušas divas kartes), audžuģimenes, ģimenes, kurās ir aizbildniecībā esoši bērni, ģimenes ar bērniem invalīdiem, kā arī daudzbērnu ģimenes, kuras nav saņēmušas tarifa kompensāciju 2400 kWh patēriņam. Šīs kampaņas ietvaros viena mājsaimniecība var saņemt tikai vienu elektrības norēķinu karti, ar to būs iespējams apmaksāt ne tikai reāli patērēto elektroenerģiju, bet arī parādu par elektrību, taču ne elektrības pieslēgšanu.

Rīgas Sociālais dienests aicina iedzīvotājus, kuriem ir tiesības saņemt elektrības norēķinu karti, vērsties trijos dienesta teritoriālajos centros, bet audžuģimenes tiks uzaicinātas doties uz Baznīcas ielu 19/23. «Mums Rīgā ir 50 audžuģimenes, un tās tiešām tiks uzrunātas doties pēc elektrības norēķinu kartēm, bet visiem pārējiem, kas ir šī mērķauditorija, pašiem jānāk un jāinteresējas,» skaidroja Rīgas domes Labklājības departamenta iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice.

Lai saņemtu elektrības norēķinu karti, jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā. Pirms tam ieteicams pārbaudīt, vai ir visi nepieciešamie dokumenti un vai tie ir derīgi, piemēram, vai nav beidzies derīguma termiņš, vai ir elektroenerģijas piegādes līgums utt. Pērn daudziem nācies mērot ceļu vēlreiz, jo cilvēki ieradušies ar nesakārtotiem dokumentiem. Rīdziniekiem nepieciešams uzrādīt pasi; bērnu dzimšanas apliecības, bērna invaliditātes apliecību, trūcīgas ģimenes (personas) statusu apliecinošu izziņu; elektroenerģijas piegādes līguma numuru par adresi, kurā kartes saņēmējs dzīvo un lieto elektroenerģiju (līgums tiks slēgts ar kartes saņēmēju, citu privātpersonu vai apsaimniekotāju).

**

UZZIŅAI

Neskaidros jautājumus var noskaidrot, zvanot pa Latvenergo klientu servisa informatīvo tālruni 80200400 un Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.




Diskusija par rakstu (0) , Latvenergo, Lita Brice, Sociālais dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats