26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Arodbiedrība aicina IKI un Cento darbiniekus streikot un gatava aizsargāt savus biedrus
Arodbiedrība aicina IKI un Cento darbiniekus streikot un gatava aizsargāt savus biedrus
Autors: NRA.lv / 8. janvāris 2012, 22:21
Apvienotā daudznozaru arodbiedrība aicina SIA Palink (IKI un Cento) darbiniekus pirms atlaišanām stāties arodbiedrībā un uzsākt streiku, lai aizsargātu sevi no atlaišanas un sociālās neaizsargātības.


Apvienotās Daudznozaru arodbiedrības pārstāvis Jānis Kuzins norāda, ka SIA Palink ir pasludināts par maksātnespējīgu, pie kā ir tieši vainīga SIA Palink vadība, kas nemaksājot parādus celtniecības kompānijām ne tikai noveda SIA Palink līdz maksātnespējai, bet arī celtniecības kompānijas. Gan SIA Landekss celtnieki, gan citu celtniecības kompāniju celtnieki joprojām nav saņēmuši savas darba algas par IKI un Cento veikalu celtniecību, kas tieši liecina par SIA Palink attieksmi pret Latvijas darba spēku un godīgumu, raksta NRA.lv.

"Aicinam arī Latvijas Republikas Ministru prezidentu V.Dombrovski reķināties ar to, ka Lietuvas uzņēmēji Latvijā ne vienmēr rīkojās godprātīgi, kā to parādīja gadījums ar Latvijas Krājbanku, kad Lietuvas valdība ne tikai neiesaistijās bankas glābšanā, bet pat plānoja parņemt aviokompāniju airbaltic, arī SIA Palink pieder Lietuvas uzņēmumam UAB Palink, ceram ka V.Dombrovska kungs pirmkārt domās par Latvijas un Latvijas iedzīvotāju interesēm, nevis strādās ārvalstu kapitāla interesēs," uzsver Apvienotās Daudznozaru arodbiedrības pārstāvis Jānis Kuzins.

"Aicinām arī Latvijas brīvo arodbiedrību savienībai LBAS atturēties no komentāriem, jo SIA Palink īrē LBAS piederošās telpas Bruņinieku ielā un ir saskatāms intrešu konflikts, kad LBAS vadība iesaistās SIA Palink aizstāvēšanā. Kā arī informējam, ka 18.janvārī notiks tiesas process Rīgas centra rajona tiesā par goda un cieņas aizkaršanu no SIA Palink PR kompānijas puses pret arodbiedrības līderi Jāni Kuzinu," piebilst arodbiedrības vadītājs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Cento, IKI, Jānis Kuzins, Landekss, LBAS, Palink, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats