20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievijas tirgus zaudējums Ukrainai varētu izmaksāt 600 miljonus dolāru
Krievijas tirgus zaudējums Ukrainai varētu izmaksāt 600 miljonus dolāru
Autors: BNA / 5. janvāris 2016, 14:32
Krievijas tirgus zaudējums Ukrainai varētu izmaksāt 450 līdz 600 miljonus ASV dolāru.


Līdz ar 1. janvāri spēkā stājies Krievijas noteiktais pārtikas embargo Ukrainai. Tas attiecas uz Ukrainas gaļu un gaļas produktiem, zivīm, piena produktiem, dārzeņiem, augļiem un riekstiem un maizes produktiem.

Importa aizliegumam pakļautie pārtikas produkti sastāda teju pusi no Ukrainas eksporta uz Krieviju, liecina Ukrainas Zemkopības ministrijas aplēses.

Lai arī Ukraina paziņojusi, ka lielāka daļa uzņēmumu jau sen sākuši eksportu uz citām valstīm, kā rezultāta embargo sekas nebūs tik milzīgas kā, iespējams, Krievijas puse to vēlas, noskaidrots, ka maksimālie zaudējumi, ar kuriem Ukrainai būtu jārēķinās, ir 600 miljoni dolāru.

"Mūsu sākotnējais novērtējums par eksporta zaudējumu ir ne vairāk kā 600 miljoni," norāda Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra vietniece Natālija Mikolska, piebilstot, ka ņemot vēra eksporta samazinājuma dinamiku 2015.gadā, zaudējumi varētu būt aptuveni 450 miljoni.

Tāpat jau iepriekš Ukrainas amatpersona izteikusies, ka, lai kompensētu zaudējumus, ko radīs tirdzniecības pārtraukšana ar Krieviju, Ukraina pievērsīsies tādām valstīm kā Ķīna un Turcija, kā arī meklēs jaunus ekonomiskos partnerus Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Kā zināms, Ukrainas un Krievijas ekonomika ir savstarpēji saistīta gadu desmitiem, bet karš Ukrainas austrumos ir veicinājušas gan ekonomisko, gan politisko attiecību pasliktināšanos.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eksports, Krievija, pārtikas embargo, Ukraina, zaudējumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats