28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Francija vēlas Krievijas noteiktā pārtikas embargo atcelšanu
Francija vēlas Krievijas noteiktā pārtikas embargo atcelšanu
Autors: BNA / 10. februāris 2016, 11:15
Francija, kas arvien aktīvāk iestājas par Eiropas Savienības (ES) sankciju atcelšanu pret Krieviju, vēlas, lai tiktu atcelts valstij noteiktais pārtikas embargo.


Francijas premjerministrs Manuels Valls tiksies ar Krievijas kolēģi Dmitriju Medvedevu, lai apspriestu izredzes atcelt Francijas pārtikas importa aizliegumu.

Pirmdien Francijas premjerministrs un lauksaimniecības ministrs tikās ar lielākajiem Francijas mazumtirgotājiem, lai apspriestu veidus, kā tie varētu atbalstīt Francijas lauksaimniekus.

Bijušais premjerministrs Fransuā Fijons Krievijas anti- sankcijas aprakstījis kā kļūdu, aicinot tās atcelt cik drīz vien iespējams.

"Krievijas ekonomiskās sankcijas būtu jāatceļ pēc iespējas ātrāk. Tas bija muļķīgs solis. Sankcijai nav bijusi ietekme starptautiskajā politikā, tā tikai pasliktinājusi attiecības ar Krieviju," sacīja Fijons.

Aizvien turpinās Francijas pilsētās agrorūpniecības kompleksu pārstāvju rīkotie protesti. Problēmas rada īpaši zemās iepirkuma cenas gaļai un piena produktiem.

Jau vēstīts, ka Francijas ekonomikas ministrs Emaniels Makrons pagājušajā nedēļā pauda cerību, ka starptautiskās sankcijas pret Krieviju, kurai tās piemērotas par iesaistīšanos Ukrainas krīzē, tiks atceltas šovasar.

Plašas ekonomiskās sankcijas Krievijas banku, naftas un aizsardzības sektoriem tika noteiktas pēc tam, kad 2014.gada jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolē esošās Austrumukrainas daļas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Francija, Krievija, pārtikas embargo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats