19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ukraina sākusi īstenot darbības, lai atbildētu uz Krievijas sankcijām
Ukraina sākusi īstenot darbības, lai atbildētu uz Krievijas sankcijām
Autors: BNA / 28. decembris 2015, 14:12
Ukraina sākusi rīkoties, lai atbildētu uz Krievijas Federācijas piemēroto pārtikas embargo un atbildētu uz sankcijām ar pretdarbībām, paziņojusi Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra vietniece Natālija Mikolska.


Lai īstenotu ieceri, Ukrainas Parlaments ceturtdien pieņēmis likumu, kas ļaus piemērot ekonomiskās sankcijas pret Krieviju. Pirms likuma stāšanās spēkā, tas būs jāparaksta Ukrainas prezidentam Pjetro Porošenko.

"Pagājušajā nedēļā Ukrainas Augstākā Rada pieņēma likumu, kas ļauj Ministru kabinetam ieviest pasākumus pret Krieviju, atbildot uz tās aizsākto tirdzniecības karu. Vienlaikus mēs nevarēsim atbildēt uz darbībām, kas ierobežo Krievijas preču importu Ukrainas teritorijā," norādīja Mikolska.

Viņa norāda, ka attiecībā uz eksportu, Krievijas tirgus zaudējums Ukrainai nebūs katastrofa, jo jau vairākus gadus lielāka daļa Ukrainas uzņēmumi Krievijas tirgu nomainījuši pret citiem.

"Krievijas tirgus jau sen vairs nav Ukrainas prioritāte, jau kopš 2013. gada, kad Krievija nāca klajā ar sankcijām pret noteiktiem produktiem un precēm. Pēdējo trīs gadu laikā eksports samazinājies gandrīz četras reizes," norādīja Mikolska.

Jau iepriekš izskanējis viedoklis, ka gadījumā, ja no 1. janvāra Krievija ieviesīs pārtikas embargo pret Ukrainu, Maskavu sagaida līdzīgs liktenis.

“Es vēlos, lai būtu skaidrs, ka Krievijas draudi par pārtikas embargo attiecībā uz Ukrainas precēm kļūst par iemeslu identiskai atbildei no Ukrainas puses,” paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, apliecinot, ka no 1.janvāra Ukrainas robeža būs slēgta Krievijas pārtikas produktiem un precēm.

Oktobra beigās Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs norādīja, ka Ukraina nevar būt divas brīvās tirdzniecības zonas dalībnieks, jo tas var radīt risku, ka Krievijā ieplūdīs daudz preces no trešajām valstīm. Viņš uzstāja uz konkrētiem pasākumiem risku novēršanai, taču, tā kā līdz šim Ukraina nav nākusi klajā ar Krievijai apmierinošu ieceri, Ukrainai draud pārtikas embargo, kā atbilde uz anti- Krievijas sankcijām.

Jau vēstīts, ka 18.novembrī Krievija pieņēmusi lēmumu noteikt pārtikas embargo Ukrainai, pamatojot savu lēmumu ar to, ka Ukraina pievienojusies Rietumvalstu sankcijām pret Krievijas Federāciju.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, pārtikas embargo, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats