04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Žurnāls: Vācija kļuvusi par ietekmīgāko maigo varu
Žurnāls: Vācija kļuvusi par ietekmīgāko maigo varu
Autors: Apollo.lv / 22. novembris 2013, 17:31
Ikgadējā žurnāla «Monocle» rangu tabulā Vācija ierindojusies pirmajā vietā kā pasaulē ietekmīgākā «maigā vara», ar saviem sasniegumiem ekonomikā, kultūrā un sportā apsteidzot Lielbritāniju un ASV.


Kopumā «Monocle» reitingā, kas sagatavots ar Lielbritānijas labdarības organizācijas «Institute for Government» atbalstu, vērtētas 30 valstis, kuras «piesaista visvairāk citu nāciju atzinību ar kultūru, sportu, virtuvi, dizainu, diplomātiju un pārējo».

«Merkeli var atainot kā stingru uzraudzi, taču, šķiet, viņai vai vismaz viņas vadītajai valstij ir arī maigāka puse,» raksta žurnāls, uzsverot, ka Vācijas «maigās varas» pieaugums nav nekāds pārsteigums.

«Valsts tradicionāli bijusi izcila savu ideju, vērtību un mērķu īstenošanā, izmantojot diplomātijas, kultūras un ekonomikas instrumentus,» norāda «Monocle». «Mierīgi un labi darot vienkāršas lietas, tā ir valsts, kas kļuvusi par pasaules lielvaru, un mēs pārējie ar to varam sadzīvot.»

Saprotams, ka vāciešus satrauc dominējošas lielvalsts tēls, kāds atkal par viņiem radies ārvalstīs, atzīst žurnāls, taču uzsver, ka citos tam nevajadzētu radīt satraukumu.

Otrajā vietā «Monocle» rangu tabulā ierindojusies Lielbritānija, kam seko ASV.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Monocle, Vācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats