20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Vācija aicina Eiropas partnerus uzņemt lielāku skaitu bēgļu
Vācija aicina Eiropas partnerus uzņemt lielāku skaitu bēgļu
Autors: BNA / 8. septembris 2015, 12:12
Cīņā, lai tiktu galā ar ievērojamo patvēruma meklētāju skaitu, Vācija savus Eiropas partnerus pirmdien aicināja uzņemt vairāk bēgļu, pēc tam, kad policija Ungārija izmantoja piparu gāzi uz izmisušajiem migrantiem, kas izlauzās no uzņemšanas centriem pie robežas ar Serbiju.


Vācijas kanclere Angela Merkele, runājot par nedēļas nogali, kurā 20000 migrantu ieradās Vācijā no Ungārijas ar vilcienu, autobusu un kājām, aprakstīja pieplūdumu kā “elpu aizraujošu” un mēģināja pārlieicnāt Vācijas pilsoņus, ka krīze ir novēršama.

“Es esmu priecīga, ka Vācija ir kļuvusi par valsti, ar kuru daudziem cilvēkiem saistās cerība,” viņa sacīja preses konferencē Berlīnē.

Bet viņa kopā ar savu optimistisko vēstījumu brīdināja Eiropas Savienības (ES) partnerus, kuri pretojas Berlīnes, Parīzes un Briseles spiedienam vienoties par kvotu piešķiršanu bēgļiem, kuri galvenokārt plūst no Sīrijas, Irākas un Afganistānas.

“Kas nav pieņemams, manuprāt, ir tas, ka daži cilvēki uzskata, ka šai krīzei nav nekāda sakara ar viņiem.” Merkele piebilda. “Tas ilgtermiņā nedarbosies. Būs sekas, lai arī mēs to nevēlamies”.

Vācijas vicekanclers Zigmars Gabriels norādīja, ka tad, ja Austrumeiropas valstis turpinās pretoties uzņemt taisnīgu daļu no bēgļiem, atvērto robežu režīms, kas pazīstams kā Šengenas zona, būs apdraudēts.

“Tas būs dramatisks politisks trieciens Eiropai, bet arī smags ekonomiskais trieciens tām valstīm, kas saka, ka tagad nevēlas palīdzēt,” viņš atzīmēja.

Tikai dažus mēnešus pēc tam, kad Eiropa ir novērsusi riskus par Grieķijas aiziešanu no eirozonas, bēgļu krīze ir kļuvusi par bloka lielāko izaicinājumu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bēgļi, Vācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats