04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Latvija sniedz palīdzību Sīrijas bēgļiem
Latvija sniedz palīdzību Sīrijas bēgļiem
Autors: Apollo.lv / 15. oktobris 2013, 16:59
Otrdien Ministru Kabinets apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) izstrādāto rīkojuma projektu, kas paredz palīdzības sniegšanu Sīrijas bēgļiem, veicot iemaksu Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Augstā komisāra bēgļu lietās Reģionālā reaģēšanas plāna palīdzības fondā, portāls «Apollo» uzzināja ĀM.


Palīdzības sniegšanai Sīrijas bēgļiem ANO Augstā komisāra bēgļu lietās Reģionālā reaģēšanas plāna palīdzības fondā paredzēts iemaksāt 50 000 eiro. Līdzekļi palīdzības sniegšanai Sīrijas bēgļiem tiks nodrošināti no budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

Pēc ANO Augstā komisāra cilvēktiesību jautājumos biroja datiem, kopš nemieru sākuma 2011.gada martā Sīrijā ir nogalināti vairāk nekā 100 000 cilvēku. Sīrijā pārvietoto personu skaits sasniedz aptuveni 4,3 miljonus, savukārt bēgļu gaitās uz kaimiņvalstīm devušies aptuveni 2,2 miljoni iedzīvotāju. Nepārtrauktā vardarbība Sīrijā un ar to saistītā humanitārā krīze, un bēgļu skaita pieaugums ir viens no galvenajiem jautājumiem starptautiskajā dienaskārtībā.

Vienlaikus ar mēģinājumiem meklēt politisko risinājumu konfliktam ANO dalībvalstis ir aicinātas finansiāli atbalstīt augošās humanitārās vajadzības Sīrijā un tās kaimiņvalstīs. Latvija ir pievienojusies vairākiem paziņojumiem, tostarp, šā gada septembrī Beļģijas, Japānas, Austrālijas un Marokas iniciētajai ārlietu ministru kopīgajai vēstulei, kurā norādīts uz satraucošo humanitāro situāciju reģionā.

Latvija, veicot iemaksas ANO budžetā, demonstrē solidaritāti ar Sīrijas krīzē cietušajiem bēgļiem un apliecina Latvijas atbildīgo nostāju starptautiskajās organizācijās.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Apvienoto Nāciju Organizācija, Ārlietu ministrija, Sīrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats