28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rinkēvičs: Iesaistoties Sīrijas konfliktā, Krievijas vēlas atgriezties starptautiskajā politikā
Rinkēvičs: Iesaistoties Sīrijas konfliktā, Krievijas vēlas atgriezties starptautiskajā politikā
Autors: BNA / 5. oktobris 2015, 12:51
Sniedzot militāro atbalstu Sīrijai, Krievijas vēlas atgriezties starptautiskajā politikā, pirmdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.


Intervijā Rinkēvičs norādīja, ka tas, ka situācija Sīrijā ilgst jau četrus gadus liecina par to, ka savlaicīgi nerisināta krīze var kļūt par milzīgu problēmu visiem.

“Tas, kas pašlaik notiek ir jauns eskalācijas posms,” pauda ministrs, norādot, ka Krievijas uzlidojumi Sīrijā norāda uz vairākiem valsts mērķiem.

“Viens no tiem ir atbalsts Asada režīmam,” sacīja ministrs, norādot, ka arvien vairāk apstiprinās informācija, ka uzlidojumi tiek veikti pret visiem opozīcijas spēkiem.

“Tas nozīmē, ka politiskais risinājums, kas ir vienīgais Sīrijas risinājums, attālinās,” sacīja Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka vēl Krievija mēģina novērst uzmanību no Ukrainas, vienlaikus piebilstot, ka tas gan nav izdevies. “Normandijas valstis skaidri pateikušas, ka Ukrainas jautājums no dienaskārtības nekur nav pazudis,” sacīja Rinkēvičs.

Ministrs pauda pārliecību, ka Krievija vēlas atgriezties starptautiskajā politikā “ar statusu, ka ar mums tomēr ir jārēķinās”.

Rinkēvičs norādīja, ka neatrisinot konfliktu Sīrijā, Eiropai būs jāpieņem smagi lēmumi migrācijas jomā.

Jau vēstīts, ka Krievijas parlaments vienbalsīgi devis oficiālu piekrišanu Vladimira Putina lūgumam atļaut izmantot tautas militāros spēkus Sīrijā, tādējādi bruģējot ceļu uz Krievijas atklātu iejaukšanos Sīrijā.

Kopš 2011. gada, kad stājies spēkā Sīrijas prezidenta Bašara al Asadama režīms, saasinājies karš starp dažādām nemiernieku grupām, kurā līdz šim nogalināti vismaz 250,000 cilvēki.






Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Rinkēvičs, Krievija, Sīrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats