30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » G20 līderiem domstarpības Sīrijas krīzes jautājumā
G20 līderiem domstarpības Sīrijas krīzes jautājumā
Autors: NRA.lv / 6. septembris 2013, 15:27
Ceturtdien,5. septembrī, G20 Sanktpēterburgas samita darba vakariņu laikā pasaules attīstītāko valstu līderi apsprieda krīzi Sīrijā, diemžēl pastāv lielas domstarpības jautājumā par ASV plānoto militāro uzbrukumu Damaskas režīmam, vēsta aģentūra France Presse.


Darba vakariņās pēc pirmās plenārsēdes noslēguma pasaules attīstītāko valstu līderi katrs aizstāvēja savu nostāju šajā jautājumā.

Sīrijas krīzi darba vakariņās ierosināja apspriest Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš šoreiz iejuties G20 samita namatēva lomā un kuru vairāki samita dalībnieki bija lūguši atvēlēt laiku un iespējas diskutēt par šo aktuālo starptautiskās politikas tematu.

Savukārt ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns, uzrunājot G20 līderus vakariņu laikā, uzsvēra, ka ieroču piegādāšana Sīrijas konfliktā karojošajām pusēm nav risinājums.

Lai atbalstītu ANO ģenerālsekretāra Bana Gimuna centienus G20 samita laikā panākt Sīrijas miera konferences organizēšanu, Krievijā ieradies arī ANO un Arābu līgas īpašais vēstnieks Sīrijā Lahdars Brahimi.

Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Itālijas un Eiropas Savienības institūciju vadītāji apliecināja savu "gatavību atbalstīt Sīrijas tautu sniedzot humanitāro palīdzību", galvenokārt sniedzot palīdzību Sīrijas konflikta zonas bēgļiem, kuru skaits nu jau pārsniedzis 6 miljonus.

Itālijas un Vācijas vadītāji kategoriski noliedza savu valstu dalību jebkādās militārās operācijās pret Sīriju.

Jau ziņots, ka 21.augustā uzbrukumā, kas notika Damaskas pievārtē, domājams, tika izmantoti ķīmiskie ieroči. Uzbrukumā dzīvību zaudēja vairāki simti cilvēku.

Nemiernieki, kā arī dažas Rietumu un arābu valstis ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz Sīrijas valdību, bet oficiālā Damaska, Krievija un Ķīna - pašus nemierniekus.

Daudzas Rietumu un attīstības valstis pret nemiernieku apsūdzībām izturas piesardzīgi un aicina sagaidīt ANO inspektoru ziņojumu šajā lietā.

ASV un Francija pēc 21.augusta notikumiem aktīvi aģitē par militāras intervences uzsākšanu Sīrijā. Sākotnēji šo ieceri atbalstīja arī Lielbritānijas valdība, tomēr parlaments tur pagājušo ceturtdien nobalsoja pret valsts līdzdalību karā pret Sīriju.

Bet Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons paziņojis, ka Londonai ir jauni pierādījumi par ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Damaska, G20, Sīrija, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats