04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Žirinovska izteikumi par Baltijas valstu okupāciju - testēšana, pret kuru jāizturas piesardzīgi (video)
Žirinovska izteikumi par Baltijas valstu okupāciju - testēšana, pret kuru jāizturas piesardzīgi (video)
Autors: Apollo.lv / 6. septembris 2013, 13:12
Krievijas Valsts domes deputāta Vladimira Žirinovska izteikumi par Baltijas valstu okupēšanu ir diplomātiska testēšana, kas ir diezgan izplatīta parādība Krievijas ārējā un drošības politikā. Līdz ar to pret šiem izteikumiem vajadzētu izturēties piesardzīgi, automātiski tos nenoraidot, jo nekad nevar zināt, uz kurieni stiepjas šo izteikumu saknes.

To intervijā LatvijasRadio norādīja politoloģe Žaneta Ozoliņa.

Politoloģe vienlaikus atzina, ka tajā pašā laikā arī nevajadzētu radīt histēriju, jo bieži vien arī histērija var nodarīt ļaunu.

Ozoliņa vilka paralēles ar Krievijas iebrukumu Gruzijā, kur arī pirms tam tika doti dažādi signāli un notika līdzīga testēšana.Tika teikts, ka būs iebrukums un notiks okupācija un neviens tam neticēja, ka 21.gadsimtā kāda valsts var tik «dīvaini» rīkoties, ņemot vērā, ka tā ir kaimiņvalsts un starptautiskā sabiedrība reaģēs.

Ozoliņa atzīmēja, ka politika sastāv no vairākiem līmeņiem - ir oficiālais valdības līmenis vai Krievijas gadījumā - prezidenta līmenis. Var sekot līdzi tam, ko saka prezidents, un kādi signāli nāk no Ārlietu ministrijas. Taču ir arī otrs - neoficiālais līmenis, kurš arī tiek izmantots oficiālās politikas apkalpošanai.Ozoliņa norādīja, ka ir vesela virkne politologu vai žurnālistu vai arī «viens otrs domes deputāts», kas atļaujas pamest kaut kādas frāzes un skatīties, kā šīs frāzes lido, kā tās tiek uztvertas, vai kāds uz tām būvē kādus argumentus.

Jau ziņots, ka Krievijas Valsts domes deputāts Vladimirs Žirinovskis paziņojis, ka atbildē uz Rietumvalstu triecienu Sīrijai tiks okupētas un iznīcinātas Baltijas valstis, kas uzdrīkstējušās atbalstīt uzbrukumu Sīrijai.

«Kad tādi visādi plušķi vaukšķ pasaules procesos, tāpēc arī tiek okupēti. Vēl viņi brēks - kāpēc mūs okupēja! Pavisam noteikti visas Baltijas valsts tiks okupētas un visas tiks iznīcinātas,» intervijā laikrakstam «Komsomoļskaja pravda» paziņoja Žirinovskis.

«Tur stāv raķetes 5 minūšu lidojuma attālumā no Maskavas. Lūk, mums šeit ir 50 minūšu tikšanās. Viņu raķetes jau desmit reizes varēja atlidot un sabombardēt visu Maskavu. Un to dara Latvija, Igaunija un Lietuva. Mēs to viņiem varam piedot? Nekad! Viņi tiks iznīcināti piecu minūšu laikā pēc NATO raķešu pacelšanās. Pilnībā iznīcināti, notīrīti no zemes virsmas. Viņu idiotiskie vadītāji to nesaprot. Un vēl piedalās operācijā pret Sīriju! Vai uz to vadītāju pleciem vispār ir galvas?» iekarsa Žirinovskis.

«Niecīgie baltiešu atkritumi! Zviedrija klusē, Somija klusē, Norvēģija un Dānija. Bet šie - paši nejēdzīgākie. Pūdeļi! Latviešu pūdelis ievaukšķējās!» paziņoja kaimiņvalsts deputāts.

Žirinovskis arī izteicies, ka Krievijai pienākoties plaši apgabali no Baltijas valstu teritorijām.

«Narva un Kohtla-Jarve - tur dzīvo krievi. Igaunijas austrumdaļa [jāiekļauj] Ļeņingradas apgabalā. Austrumu Latvija - Smoļenskas un Pleskavas apgabalā. Kauņa, Šauļi, Panevēža - lūk, tā ir mazā Lietuvas kņaziste. Bet viss apkārt - Krievija. Un Liepāja. Rīga - tā ir krievu pilsēta,» paziņoja Žirinovskis.

Kā ziņots, NVS Valstu institūta Baltijas nodaļas vadītājs, politologs Mihails Aleksandrovs savā interneta blogā izteicies, ka gadījumā, ja no Rietumvalstu puses bez ANO Drošības padomes akcepta notiktu militāra intervence Sīrijā, Krievijai vajadzētu ievest savu karaspēku Baltijas valstīs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Sīrija, video, Vladimirs Žirinovskis, Žaneta Ozoliņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats