04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Sīrija draud ar ķīmisko ieroču pielietošanu
Sīrija draud ar ķīmisko ieroču pielietošanu
Autors: NRA.lv / 23. jūlijs 2012, 18:12
Sīrijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Džihads Makdisi paziņojis, ka ārvalstu uzbrukuma gadījumā Sīrijas valdības armija pielietos ķīmiskos ieročus, vēsta aģentūra Reuters.


"Sīrija neizmantos ķīmiskos ieročus pret mierīgajiem iedzīvotājiem, tie tiks likti lietā tikai ārējās agresijas gadījumā," žurnālistiem Damaskā uzsvēra Makdisi.

"Ārvalstu uzbrukuma gadījumā ģenerāļi lems, kad un kā tos izmantot. Pašlaik ieročo atrodas drošā Sīrijas valdības armijas apsardzē un nav pieejami nemierniekiem,"norādīja Makdisi.

Pēdējā laikā aizvien pieņemas spēkā bažas, ka prezidenta Bašara al Asada režīms varētu likt lietā ķīmiskos ieročus, lai apspiestu 16 mēnešus ilgos nemierus.

Jāatzīmē, ka nekad agrāk Sīrijas valdība nav atzinusi, ka viņas rīcībā būtu ķīmiskie ieroči.

Eiropas Savienība (ES) pirmdien pastiprināja sankcijas pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada vadīto režīmu un vienojās rūpīgāk uzraudzīt ieroču embargo ievērošanu, pavēstīja diplomāti.

Pirmdien uz sanāksmi Briselē pulcējas bloka dalībvalstu ārlietu ministri, lai vienotos par līdzekļu iesaldēšanu ar Asada režīmu saistītiem 26 sīriešiem un trim uzņēmumiem, raksta NRA.lv.

Tā būs jau 17.sankciju kārta, ko ES vērsusi pret Sīriju kopš asiņaino nemieru sākuma pērnajā martā.

Pašreiz ES "melnajā sarakstā" saistībā ar nemieriem Sīrijā iekļautas 129 personas un 49 organizācijas.

Vienlaikus plānots rūpīgāk uzraudzīt ieroču embargo ievērošanu, proti, tiks veiktas pārbaudes uz tām lidmašīnām un kuģiem, kas, domājams, piegādā Sīrijai ieročus vai citas preces, ko Damaskas režīms varētu izmantot protestu apspiešanai.

Ja ES dalībvalstij radīsies aizdomas, ka tās teritoriālajos ūdeņos atrodas kuģis, uz kura ir Sīrijai adresēta krava, kas, iespējams, pārkāpj noteikto embargo, tai būs pienākums nosūtīt inspektorus kuģa pārbaudei. Tas pats attieksies arī uz gaisa kravām.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Džihads Makdisi, ķīmiskie ieroči, Sīrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats