29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Draud sarīkot pasaules galu, visā pasaulē atslēdzot internetu
Draud sarīkot pasaules galu, visā pasaulē atslēdzot internetu
Autors: Apollo.lv / 29. marts 2012, 12:19
Anonīmo hakeru grupa «Anonymous» draud sarīkot «pasaules galu», 31.martā pasaules mērogā atslēdzot internetu, ziņo «Itogi.ru».


Akcija ar nosaukumu «Global Blackout» jebšu «Globālais atslēgums» veiksmes gadījumā nozīmēs to, ka uz Zemes parādījies spēks, kas var mēroties spēkiem ar vadošajām pasaules lielvalstīm un to iespaidīgajiem raķešu, specdienestu, tehnoloģiju un naudas resursiem.

Marta pēdējā dienā hakeru aktīvisti gatavojoties uzbrukt 13 bāzes DNS serveriem, tādējādi apturot pasaules interneta sirdi.

Šobrīd interneta lietotājiem nav jāatceras garās ciparu kombinācijas, lai nonāktu vienā vai otrā interneta mājas lapā. Atslēdzot DNS serverus, šīs interneta adreses pārstās darboties, raksta Apollo.lv.

Ar šo akciju hakeri protestē pret brīvības ierobežošanu internetā; pret Volstrītas baņķieriem un pret bezatbildīgajiem politiķiem. «Anonymous» savā paziņojumā raksta, ka viņu mērķis nav «nogalināt internetu», bet «atslēgt to uz laiku».

Šie hakeri jau agrāk veikuši uzbrukumus Vatikāna mājas lapai, CIP interneta vietnei un Grieķijas tieslietu ministrijas mājas lapai .Iepriekš uzlauztas arī Eiroparlamenta, Interpola, «VisaPayPal», «Amazon.com» un citas mājas lapas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anonymous, Global Blackout, internets

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats