19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prezidents neredzot pamata, lai Krievija iekarotu Latviju, taču Kremlis viņa uzticību zaudējis
Prezidents neredzot pamata, lai Krievija iekarotu Latviju, taču Kremlis viņa uzticību zaudējis
Autors: Apollo.lv / 30. marts 2014, 21:35
Valsts prezidents Andris Bērziņš neredz pamatu, lai Krievija iekarotu Latviju, to prezidents atzina intervijā TV3 raidījumā «Nekā personīga» .


«Es tā nedomāju un neredzu reālu pamatu, lai tas notiktu,[...].. tur tomēr ir tas cilvēciskais faktors, kas ir galvenais, un es neredzu tādu pamatu, lai tas notiktu šeit,» sacīja prezidents.

Uz jautājumu, vai NATO līguma 5.pants darbotos, ja, līdzīgi kā Krimā, Latvijā ierastos karavīri bez atpazīšanas zīmēm, prezidents atbild, ka šādiem karavīriem «nav bāzes, kur parādīties».

«Nu, viņiem faktiski nav bāzes, kur parādīties. Tāpēc, ko es teicu par tiem tehniskiem līdzekļiem un mūsu spējām, teiksim, aizsargāt mūsu robežu, tur ir jāpieliek klāt šis te mūsu tehniskais nodrošinājums.»

Uz jautājumu, cik stundās NATO palīdzība mūs sasniegtu, Bērziņš atbildēja, ka NATO palīdzība ir jau uz vietas, un Latvija strādā pie tā, lai radītu tādu aizsardzības sistēmu, kas pati uzbrukumu varētu apturēt jau pirmajā stundā, raksta Apollo.lv.

«Nu, NATO palīdzība ir šeit uz vietas.[...] Un mēs paši strādājam – tas ir mūsu mājasdarbs, lai radītu tādu sistēmu, ka jau pirmajā stundā mēs varētu daudz ko apturēt.  Es maijā centīšos pabūt pie robežas vairākās vietās lai pārliecinātos pats un arī parunātu ar tiem cilvēkiem, kas tur dzīvo, kā viņi jūt.»

Bērziņš arī atzīst, ka Kremlis zaudējis viņa uzticību.

«Es labi izjūtu šo te briesmu. Man viņa ir iekšā tīri personīgi, un man tiešām tas liekas stipri graujoši mūsu attiecībās, jo nekas sliktāks nav, ja pazūd uzticība. Un priekš manis personīgi – mani tā dzīve ir mācījusi, jo, ja vienreiz tevi konkrēts cilvēks izdara pretim tam, kā ir vienošanās, tad man vairs otra soļa tur nav, diemžēl. [...]nu šobrīd man tā uzticība nav, nu nav viņas, nu..Tā rīcība neliecina par to, ka var droši uzticēties.»




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Krievija, Nekā personīga, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats