26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krievijas vēstnieks atzīst, ka Krievija Latvijā īsteno maigo varu
Krievijas vēstnieks atzīst, ka Krievija Latvijā īsteno maigo varu
Autors: BNA.LV / 11. februāris 2014, 17:16
Kā masu medijiem izteicies Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, visas valstis ārpolitikā īsteno ''maigo varu'', un tas, pēc viņa domām, nav nekas slikts. Vešņakovs uzskata, ka šo terminu ir izdomājoši amerikāņi, tāpēc tam ir negatīva nokrāsa, bet ''maigo varu'' vajag īstenot tā, lai veidotu labu valsts tēlu.


Vešņakovs arī paziņoja, ka Latvijas ''maigo varu'' Krievijā īsteno Raimonds Pauls, kurš Krievijas iedzīvotājiem parāda, kāda ir latviešu tauta. Viņaprāt, negatīvā ''maigās varas'' interpretācija Latvijā ir saistāma ar to, ka pastāv bailes par katru Krievijas varas soli, kā arī savstarpējās attiecībās trūkst uzticības.

Preses konferencē Vešņakovs arī izteicis savu novērtējumu Latvijas un Krievijas attiecībām 2013. gadā, ko viņš novērtējis piecu ballu sistēmā ar atzīmi 3+, kas ir mazliet augstāk nekā 2012. gadā, kad attiecības tika novērtētas ar atzīmi 3. Krievijas vēstnieks izteicies, ka vērojama pozitīva sadarbība kultūras un tūrisma nozarē.

Vešņakovs vēlreiz norādījis, ka Krievija vēlas veidot draudzīgas attiecības, kas vērstas uz pragmatisku sadarbību. Aleksandrs Vešņakovs ir Krievijas vēstnieks Latvijā kopš 2008. gada, kad viņš akreditējās pie toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Vešņakovs, Krievija, Raimonds Pauls

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats