28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ziedot.lv vadītāja: Sabiedriskā komisija ar savu pirmo darbu turpinājusi Zolitūdes traģēdiju
Ziedot.lv vadītāja: Sabiedriskā komisija ar savu pirmo darbu turpinājusi Zolitūdes traģēdiju
Autors: Apollo.lv / 17. decembris 2013, 16:05
Pirmais darbs, ko Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai izveidotā sabiedriskā komisija paveikusi, ir vēstule, kas nosūtīta «Ziedot.lv» vadītājai Rūtai Dimantai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» pastāstīja Dimanta. Tajā sabiedriskās komisijas vadītājs Jānis Kažociņš izteicis pārmetumus «Ziedot.lv», norādot, ka «Ziedot.lv» kapacitāte ir pārāk zema, lai personām, kas tajā griezušās, tiktu sniegta nepieciešamā palīdzība.

«Šajā vēstulē, kuru parakstījis pilsonis Kažociņš, bez atpakaļadreses, bez nekāda pamatojuma, «Ziedot.lv», Rīgas domei un Labklājības ministrijai izteikti pilnīgi neargumentēti pārmetumi, neiedziļinoties situācijā. Es pat teiktu, ka organizācija [«Ziedot.lv«] ir nomelnota, neizvērtējot faktus. Es to tā arī uztveru,»  intervijā raidījumam «Panorāma» sacīja Dimanta.

Viņa norādīja, ka vēstulē aicināts «Ziedot.lv» piesaistīt brīvprātīgo darbu, kamēr pati komisija pieprasa nesamērīgi augstas algas.Tāpat pārmests, ka nav iespējas iegūt informāciju par ziedojumu piešķiršanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un izmaksātajām summām, kaut «Ziedot.lv» aktīvi publicējusi informāciju par to, kā tiek sadalīta nauda un kāda palīdzība tiek sniegta, raksta Apollo.lv.

«Tas nozīmē, ka šī komisija ar savu pirmo darbu, vēstuli numur viens, ir turpinājusi Zolitūdes traģēdiju, jo mēs zinām, ka Zolitūdes traģēdija faktiski notika nevērības, neuzmanības un nolaidības dēļ. Un komisijas pirmais dokuments ir bez atpakaļadreses, ar ļoti daudz faktoloģiskām kļūdām, ar aicinājumu krievu valodā sniegt informāciju, tātad aicinājumu uz valsts valodas neievērošanu.Šis dokuments balstīts uz vienas puses subjektīvu informāciju. Nekas nav noskaidrots, kad ir jau pirmie pārmetumi,» sašutumu pauda «Ziedot.lv» vadītāja.

Pirmdien notikušajā preses konferencē sabiedriskā komisija paziņoja, ka komisija četru cilvēku sastāvā jau sākusi Zolitūdes traģēdijas apstākļu izmeklēšanu, vēsta aģentūra BNS.

«Mēs jau esam tikušies ar cietušo pārstāvjiem, Iekšlietu ministrijas un VUGD [Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta) pārstāvjiem, saņēmām informāciju, kas mūs interesē. Arī apskatījām notikuma vietu, lai iedziļinātos lietas būtībā. Katram ir skaidrs, ka tas ir ļoti darbietilpīgs process,» pirmdien žurnālistiem sacīja komisijas locekle, bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte.

Viņa uzsvēra, ka komisijai jāsavāc materiāli, likuma akti, kā arī tie jāsalīdzina, tāpat jānoskaidro traģēdijas apstākļi un jāveic daudz citu uzdevumu.

Jau ziņots, ka sašutumu sabiedrībai pirmdien izraisīja jaunizveidotās sabiedriskās komisijas nesamērīgi augstās prasības attiecībā uz atalgojumu un finansējumu darbam nepieciešamā aprīkojuma iegādei.

Kā ziņots, komisijas darba nodrošināšanai prasīti vairāk nekā 150 000 latu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Kažociņš, Rūta Dimanta, video, Ziedot.lv

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats