27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Aicina nekavējoties izņemt Delnas direktora citātu no uzturēšanas atļauju reklāmas
Aicina nekavējoties izņemt Delnas direktora citātu no uzturēšanas atļauju reklāmas
Autors: Apollo.lv / 25. oktobris 2013, 17:00
«Sabiedrība par atklātību - Delna» konstatējusi, ka mediju kampaņā, kas saistīta ar uzturēšanās atļaujām, Konkurētspējas attīstības fonds izmantojis «Delnas» direktora citātu. «Delnas» direktors Gundars Jankovs paziņojumā medijiem norāda, ka minētā citāta izmantošanai «Delna» nepiekrīt un nav devusi atļauju tā izmantošanai.


Reklāmā izmantots Jankova publiski izskanējušais citāts par uzturēšanās atļauju kvotu augsto korupcijas risku, raksta Apollo.lv.

«Delna» vērsusies fondā, aicinot nekavējoties izņemt Jankova citātu no visiem kampaņas materiāliem.

«Uzskatām, ka fonda kampaņa ir klasificējama kā reklāma, līdz ar to uz tās izplatīšanu un saturu ir attiecināmas Reklāmas likuma normas. Tajā teikts, ka reklāmā aizliegts izmantot citas personas vārdu, uzvārdu un firmu bez saskaņošanas ar personu,» skaidro Jankovs.

Jankovs norāda, ka, iekļaujot «Delnas» teikto savā reklāmā, Konkurētspējas attīstības fonds rada maldīgu priekšstatu, ka «Delna» atbalsta šo kampaņu.

«Sabiedrība par atklātību - Delna» iestājas par korupcijas mazināšanu Latvijā, un brīdināja valdību veidojošās partijas par korupcijas riskiem, tieši kvotu ieviešanas gadījumā. «Delna» neieņem pozīciju par vai pret uzturēšanās atļaujām kā ekonomiskās politikas instrument,» norāda Jankovs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Delna, Gundars Jankovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats