23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » EP kandidātu reputācijas datubāze pieejama arī krievu un angļu valodā
EP kandidātu reputācijas datubāze pieejama arī krievu un angļu valodā
Autors: Apollo.lv / 8. maijs 2014, 11:08
No ceturtdienas Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātu reputācijas datu bāze Kandidatiuzdelnas.lv pieejama arī krievu un angļu valodā. Sabiedrība par atklātību – «Delna» ar šo datu bāzi vēlas veicināt pret korupciju neiecietīgu attieksmi, kā arī politiķu un vēlētāju atbildīgumu, tāpēc turpina uzsākto informatīvu kampaņu ar devīzi: «Ko sēsi Briselē, to pļausi Latvijā!».


«Kandidatiuzdelnas.lv» krievu un angļu valodā pieejama visa aprakstošā informācija par datu bāzi un EP vēlēšanām, kā arī padomi vēlētājiem. Abās valodās pieejams arī kandidātu antitops jeb kandidātiem piešķirto vērtējumu apkopojums, kā arī partiju un kandidātu profilos atrodamā informācija, izņemot sadaļu «Iepriekšējā darbība», raksta Apollo.lv.

«Mūsu pieredze rāda, ka sabiedrības atmiņa ir īsa. Tā kļūst par nozīmīgu faktoru, kas palīdz negodprātīgiem politiķiem noturēties amatos vai tikt atkal ievēlētiem,» skaidro | «Delnas» direktors Gundars Jankovs. «Šī datubāze būs palīgs tiem, kuri vēlas atsaukt atmiņā notikumus un politiķu darbus, kas met ēnu uz to reputāciju, tai skaitā kaitējot arī valstij.»

«Delna» uzskata, ka vēlētājiem ir tiesības būt izvēlīgākiem, tāpēc šis ir alternatīvs informācijas avots vēlētājiem, žurnālistiem un citiem interesentiem. «Balsojot par kādu partiju, vēlētāji var ietekmēt partiju kandidātu sarakstu, kas tiek ievēlēti, ievelkot krustiņu (atbalstot) vai svītrojot (neatbalstot) konkrētus kandidātus. Ir jāizmanto šī izvēles iespēja – jāiet uz vēlēšanām un jābalso atbildīgi, tāpēc Delna turpina informatīvu kampaņu «Ko sēsi Briselē, to pļausi Latvijā!»,» norāda Jankovs.

Līdz pat vēlēšanām 24.maijā datu bāzē sekos arvien jauni papildinājumi – tiks izveidota sadaļa «Finanses» partiju profilos un papildināta arī sadaļa «Solījumi», kur būs pieejama partiju programmu vizualizācija.

Rudenī datu bāze tiks papildināta ar partiju un kandidātu profiliem, kas kandidēs uz 12. Saeimas vēlēšanām. Šīs būs jau trešās Saeimas vēlēšanas, kuru kandidāti tiks analizēti datu bāzē «Kandidatiuzdelnas.lv».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Delna, Kandidatiuzdelnas.lv

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats