27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Finanšu policijas darbinieks fiziski iespaidojis žurnālistu; LŽA nosoda
Finanšu policijas darbinieks fiziski iespaidojis žurnālistu; LŽA nosoda
Autors: Apollo.lv / 25. jūlijs 2013, 13:05
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) kategoriski nosoda vardarbīgo žurnālista darba traucēšanu, kas 24.jūlijā tika vērsta pret televīzijas kanāla PBK ziņu reportieri Alekseju Dundu, informē LŽA valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne.


Viņa skaidro, ka ierodoties kādā uzņēmumā Rīgā, kurā Finanšu policijas pārstāvji veica izmeklēšanas darbības, viena no šajā procesā iesaistītajām personām žurnālistu brutāli atturēja no iekļūšanas telpās un ar spēcīgu grūdienu nogāza zemē.

LŽA atgādina, ka likums «Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem» aizsargā žurnālistu tiesības vākt informāciju jebkurā ar likumu neaizliegtā veidā, turklāt žurnālista pienākumu izpildes traucēšana ir administratīvs pārkāpums Latvijas Republikā - par to paredzēta atbildība «Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa» 201.9 pantā.

LŽA izsaka protestu pret žurnālista aizskaršanu un aicina, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadību un finanšu ministru, kura padotībā darbojas VID, nekavējoties izvērtēt šo gadījumu un, lemjot par vainīgas personas sodīšanu, stingri iestāties par mediju brīvību kā demokrātiskas valsts pamatvērtību.

LŽA biedru sniegtā informācija liecina, ka dažādu valsts institūciju pārstāvji vai citas personas regulāri traucē žurnālistu darbu, liedzot iespēju savākt profesionālo pienākumu pildīšanai nepieciešamu informāciju, norāda Rožukalne.

Tikmēr aģentūra LETA vēstī, ka VID vadība šodien iecerējusi tikties ar Dundu.

Incidents, kas nofiksēts videoierakstā, notika Rīgā, Brīvības ielā 84, kur žurnālists ar operatoru ieradās pēc kāda uzņēmēja sniegtās informācijas, ka viņam piederošā veikalā tiekot veiktas izmeklēšanas darbības, bet viņš par to neesot informēts.

Kā redzams PBK veidotajā sižetā, pēc tam, kad žurnālists mēģināja iekļūt telpās pa dienesta ieeju, viņš tika izgrūsts laukā pa durvīm tā, ka nespēja noturēties kājās un nokrita zemē. Žurnālists vērsās policijā.

VID viedoklis par incidentu varētu tikt pausts pēc vadības tikšanās ar žurnālistu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksejs Dunda, Anda Rožukalne, Finanšu policija, Latvijas Žurnālistu asociācija, PBK, televīzija, Valsts ieņēmumu dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats