27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Darbinieki nomierinājušies; būtisku pārmaiņu nebūs
Darbinieki nomierinājušies; būtisku pārmaiņu nebūs
Autors: Apollo.lv / 3. jūlijs 2013, 10:14
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Ināra Pētersone neplāno veikt būtiskas izmaiņas dienesta struktūrā, jo VID jau piedzīvojis pietiekami daudz izmaiņu.



Pētersone sarunā Latvijas Radio trešdienas rītā sacīja, ka patlaban situācija dienestā ir stabilizējusies, «darbinieki nomierinājušies», tāpēc nekādas revolucionāras pārmaiņas netiks veiktas.

Patlaban VID strādā 4000 darbinieku, taču kadru mainība ir liela. «Kadru mainība mums ir liela, mēs esam liels kolektīvs. Ir garāmgājēji – cilvēki, kas uzvar konkursā, pastrādā un aiziet no darba. Bet aiziet arī spēcīgi kadri, zinoši speciālisti,» sacīja Pētersone.

Jautāta, kāpēc no darba aiziet speciālisti, VID vadītāja atzina, ka tas saistīts ar noslodzi un atalgojuma apmēru. «Gribam, lai darbinieks būtu labs speciālists, taču darba samaksa un prasības bieži nav adekvātas. Lai mainītu situāciju, jāstrādā pie optimizācijas, jo papildus resursi nebūs,» sacīja viņa.

Runājot par optimizāciju VID, Pētersone norādīja, ka runa ir sistēmas attīstību, lai mazāks roku darbs. «Sabiedrība šūmējas par vārdu «optimizācija». Jautā – kāpēc vajadzīgi 4000 darbinieki. Jāsaprot, ko varam sistēmās attīstīt, lai mazāk roku darbs,» sacīja viņa.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ināra Pētersone, Nelija Jezdakova, Valsts ieņēmumu dienests, VID, VID ģenerāldirektore

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats