21. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Ernestīne, Ingmārs
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ugunsdzēsējus Rīgas pils dzēšanas darbu laikā pievīla padomju laika tehnika
Ugunsdzēsējus Rīgas pils dzēšanas darbu laikā pievīla padomju laika tehnika
Autors: Apollo.lv / 21. jūnijs 2013, 9:58
Ugunsdzēsējus Rīgas pils dzēšanas darbu laikā pievīla padomju laika tehnika, to intervijā Latvijas Radio atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD)  priekšnieks Oskars Āboliņš.


«Kā viena no problēmām bija nepietiekamais ūdens daudzums ugunsgrēka dzēšanai. Vecrīgas ūdensvadu tīkls nespēja nodrošināt šo ūdens daudzumu pilnā apjomā, tāpēc tika meklēti citi risinājumi. Ūdens tika ņemts no Daugavas, taču, uzliekot sūkņa staciju uz Daugavas un mēģinot padot ūdeni, izrādījās, ka padomju laikā ražotā sūkņa stacija nevarēja ūdeni uzsūkt,» sacīja Āboliņš.

«Tehnika mums ir no padomju laikiem. Mēs šo tehniku mēģinām uzturēt tādā kārtībā, lai jebkurā brīdī varētu izmantot, bet kā rāda pieredze, sarežģītie ugunsgrēki ir tie brīži, kad parādās vājās vietas.Tā arī bija šajā gadījumā, kad sūkņa stacija mūs pievīla,» atzina Āboliņš.

Āboliņš gan izvairījās atbildēt, vai ugunsgrēku izdotos apdzēst ātrāk, ja ugunsdzēsēju rīcībā būtu bijusi modernāka tehnika.Viņš uzsvēra, ka bija apgrūtināta piekļuve uguns perēklim un uguns izplatīšanās ceļiem. Piekļuve nebija iespējama, jo arī pacelšanas līdzekļi, kas ir VUGD rīcībā - autokāpnes, kuru garums ir 39 metri un viens autopacēlājs, kura garums ir 42 metri, -  tomēr nebija tik efektīvi šajā ugunsgrēka dzēšanas ciklā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Oskars Āboliņš, Prezidenta pils, prezidenta pils degšana, Rīgas pils, Rīgas pils degšana, ugunsdzēsēji, ugunsdzēsēju mašīnas, ugunsgrēks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats