18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ēku īpašnieki par ugunsaizsardzības materiāliem visbiežāk atceras par vēlu
Ēku īpašnieki par ugunsaizsardzības materiāliem visbiežāk atceras par vēlu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 12. septembris 2013, 14:33
Katru gadu Latvijā tiek reģistrēti vairāki tūkstoši ēku ugunsgrēku, lai nekad neiekļūtu šajā traģiskajā statistikā, ēku īpašniekiem ir jāvelta īpaša uzmanība ugunsaizsardzības materiālu izvēlei. Diemžēl, vairākumā gadījumu par savas mājas aizsardzību tiek domāts tikai tad, kad nelaime jau ir notikusi. Kā norāda uzņēmuma “Aizsargsistēmu pakalpojumi” pārstāvis Didzis Gailis, ikvienam ēku īpašniekam vajadzētu kritiski pārlūkot savu mājokli un likvidēt potenciālos ugunsnelaimes iemeslus, kā arī izvēlēties pareizos ugunsaizsardzības materiālus. Tāpat ir svarīgi novērst uguns izplatīšanās iespējamos ceļus, ja aizdegšanās kaut kādu iemeslu dēļ tomēr notiek.


Liela nozīme ēkas drošībā ir pareizo būvmateriālu izvēle. Sienas, kas ir apšūtas ar kokskaidu plātnēm un siltinātas ar polistirolu, ir kā medusmaize ugunij. Kā viens no efektīvākajiem ugunsaizsardzības līdzekļiem ir ugunsdrošā krāsa tērauda konstrukcijām, kas tiek izmantota, lai palielinātu tādu nesošo tērauda konstrukciju, rūpniecības un civilās celtniecības būvju ugunsizturības robežu līdz 240 minūtēm, ko izmanto telpu iekšienē.

“Sava un tuvinieku drošība ir ļoti nozīmīga lieta mūsu dzīvē, līdz ar to, aukstākam laikam iestājoties, ēku īpašnieki tiek aicināti vairāk uzmanības pievērst uguns drošībai. Rudens un arī ziema, nenoliedzami, ir vieni no riskantākajiem periodiem gadā, tāpēc, lai pasargātu sevi un sev tuvos cilvēkus, iesakām jau laicīgi parūpēties par drošību savos mājokļos un uzņēmumu telpās. Iesakām kārtīgi pārliecināties par visiem iespējamajiem uguns izcelšanās avotiem un padarīt tos maksimāli nekaitīgus. Īpaša uzmanība jāvelta apkures sistēmām, dūmvadu un skursteņu pārbaudēm kā arī īpašu uzmanību jāpievērš izbūvējot dūmu novadīšanas sistēmas caur pārsegumiem un iekštelpu daļās, izmantojot pareizus norobežojošus materiālus un ievērojot ugunsdrošības noteikumus. Pēdējā laikā lielu popularitāti ir izpelnījusies arī ugunsdrošā krāsa, kas ļauj efektīvi aizsargāt Jūsu mājokli no aizdegšanās,” atzīst Didzis Gailis.

Lai izvairītos no uguns postošajām sekām, ir jāņem vērā būtiski faktori: atveres sienās un pārsedzēs, kur ievietotas caurules un elektrības vadi, ir jānoblīvē tā, lai pa šīm atverēm uguns nevarētu izplatīties no vienas telpas otrā. Bēniņos noteikti nevajadzētu glabāt viegli uzliesmojošus šķidrumus, gāzes balonus, šaujampulveri vai munīciju. Medību cienītājiem, savukārt, munīcija ir jāglabā tikai ieroču skapī, un tuvumā noteikti jābūt ugunsdzēšamajam aparātam. Ja durvis (arī starp telpām) cieši noslēdzas, tad tās kādu laiku var aizturēt uguns izplatīšanos. Ja pie mājas ir piebūvēta garāža, starp māju un garāžu vajadzētu ierīkot ugunsdrošas durvis. Aizsargmateriāli aizsargā būvkonstrukcijas no pašaizdegšanās, norobežo uguns izplatīšanos, un ugunsnelaimes gadījumā pilda vissvarīgako pienākumu - pagarina cilvēku evakuācijas laiku un dod iespēju izglābties.

Izvēloties ugunsaizsardzības materiālus, ieteicams konsultēties ar nozares speciālistiem, jo bieži  cilvēkiem ir dažādi, ne vienmēr pamatoti, priekšstati par kādu no materiālu veidiem. Arī “Aizsargsistēmu pakalpojumi” speciālisti ir gatavi atbildēt uz jebkuru jautājumu, kas saistīti ar  ugunsdrošību, to materiālu variantiem un ēku pilnīgu aizsardzību.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizdegšanās, aizsardzība, Aizsargsistēmu pakalpojumi, būvmateriāli, cilvēku evakuācija, drošības pasākumi, izglābšanās, konsultācijas, mājas aizsardzība, materiāli, materiālu veidi, pašaizdegšanās, speciālisti, uguns, ugunsaizsardzība, ugunsaizsardzības līdzekļi, ugunsdrošā krāsa, ugunsdrošība, ugunsgrēks, ugunsnelaime

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats