30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kurš nosvilināja Rīgas pili?
Kurš nosvilināja Rīgas pili?
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 24. marts 2014, 11:20
Ekspertu šķēpu laušana par Rīgas pils ugunsgrēka cēloņiem ir vainagojusies ar dažādiem slēdzieniem, bet noteicošais būs Valsts policijas atzinums. Pirms dažām dienām LTV raidījumā Panorāma tika ziņots – raidījuma rīcībā ir informācija, ka pērn pirms Jāņiem postošais ugunsgrēks izcēlies pils rekonstrukcijas darbos nodarbināto strādnieku bezatbildīgas rīcības dēļ.


Pašlaik tā ir neoficiāla informācija, vēl jāgaida policijas solītais oficiālais paziņojums, raksta NRA.lv.

Dažādu valstu ekspertu spēkošanās bija jūtama jau ilgstoši, un izskanēja pat vispārdrošākie pieļāvumi – ka Rīgas pils jumts aizsvilies no nezināmu personu palaistas ķīniešu laternas, iespējams, no ilgstoši bojātas elektroinstalācijas, pīpējošu strādnieku vai pili apsargājošās Militārās policijas karavīru dēļ un tamlīdzīgi. Jau iepriekš atklātībā parādījās ziņas, ka bēniņos virs Rīgas pils Svētku zāles atrasti ugunsdzēšanas aparāti. Kā tie tur nokļuvuši? Acīmredzot nācies dzēst lokālu ugunsgrēku.

Jau agrāk izskanēja versija, ka aizdegšanās avots bijis atklāta uguns – no kvēlojošas cigaretes, dzirksteles vai kāda cita avota. Iepriekš minētajā raidījumā informē, ka strādnieki ar fleksi griezuši vecās ventilācijas caurules. Īsi pirms darba laika beigām dzirkstele izraisījusi aizdegšanos, ko strādnieki, izmantojot divus ugunsdzēšanas aparātus, apdzēsuši. Taču neviens uzmanītājs neesot palicis negadījuma vietā vismaz diennakti, kā to nosaka normatīvi. Rezultātā – 20. jūnija vakarā Rīgas pils jumts uzliesmoja kā sausa šķila.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas pils, ugunsgrēks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats