03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ekonomikas ministrs vairs nav gatavs pilnīgai elektroenerģijas tirgus atvēršanai no 1.septembra
Ekonomikas ministrs vairs nav gatavs pilnīgai elektroenerģijas tirgus atvēršanai no 1.septembra
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 26. marts 2013, 10:35
Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts šobrīd vairs nav gatavs jautājuma par elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām no šā gada 1.septembra virzīšanu valdībā, atzina pats ministrs intervijā laikrakstam "Diena".



Viņš sacīja, ka šobrīd, vēlreiz rūpīgi izanalizējot visus faktorus, viņš vairs nav gatavs virzīt valdībā pilnīgu liberalizāciju elektroenerģijas tirgū, kamēr nav rasts risinājums, kā samazināsim obligātā iepirkuma komponentes (OIK) apjomu.

Pēc viņa teiktā, Latvijas energokompānija "Latvenergo" brīžiem tiek pārvaldīta politiski, un elektrības cenās patērētājiem ne vienmēr atspoguļojas pilnas izmaksas.

Vienlaikus gan viņš atzina, ka elektrības tirgus cena ir stabila un zema, norādot, ka elektroenerģijas dārdzību rada pārdales un sadales tīkla uzturēšanas izmaksas, kas esot ļoti lielas, ņemot vērā valsts samērā mazo patērētāju skaitu, kā arī OIK apmērs.

Viņš uzsvēra, ka tiks strādāts uz valsts atbalsta mehānisma pārveidi tiem ražotājiem, kas strādā atjaunojamās enerģijas segmentā, minot, ka tiks mēģināts izveidot arī OIK kompensācijas mehānismu, lai OIK slogu varētu samazināt dažādām patērētāju grupām.

Ministru kabinets šā gada februāra vidū atbalstīja grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz pilnīgu elektroenerģijas tirgus atvēršanu no šā gada 1.septembra, kad atvērtajā tirgū elektroenerģija būtu jāiegādājas arī mājsaimniecībām.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dainels Pavļuts, elektroenerģija, elektroenerģijas tirgus, Latvenergo, mājsaimniecības, tirgus liberalizācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats