26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sodītajiem autovadītājiem, kuri novietoja mašīnu Zemitāna ielā, sods netiks atcelts (video)
Sodītajiem autovadītājiem, kuri novietoja mašīnu Zemitāna ielā, sods netiks atcelts (video)
Autors: Roberts Urdziņš / NRA.lv / 23. janvāris 2013, 18:04
21. janvārī vairākus autovadītājus, kuri savu mašīnu novietoja Zemitāna ielā 2b, nepatīkami pārsteidza saņemtās soda kvītis par nepareizu automobiļa novietošanu stāvvietā, kā rezultātā internetā pat tika ievietots video par, viņuprāt, slikto pašvaldības policistu darbu.

Pēc šī atgadījuma „Neatkarīgā Rīta Avīze” vērsās pie Rīgas domes, Rīgas pašvaldības policijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas, lai noskaidrotu, kuri šajā situācijā ir vainīgie – pašvaldības policisti vai paši autovadītāji.

Kā pavēstīja Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, šajā gadījumā vainīgie tomēr bijušie paši autovadītāji, jo Zemitānu ielas 2b esošajā stāvvietā ir ceļu satiksmes papildzīme, kas norāda, ka automobiļi ir jānovieto ar tās priekšpusi, nevis aizmuguri pret sienu. Visbiežāk šāda papildzīme tiek uzstādīta tāpēc, ka gājējiem var traucēt mašīnu radītās izplūdes gāzes vai tāpēc, ka ietves ir pārāk šauras, un, novietojot auto ar aizmuguri pret sienu, gājējiem var nepietiek vietas, lai normāli pārvietotos.

Lai pārliecinātos par Rīgas pašvaldības policijas lēmumu pareizību, sazinājāmies ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas sabiedrisko attiecību daļas pārstāvi Ievu Bērziņu, kura, konsultējoties ar CSDD ekspertiem, atzina, ka autovadītāji tiešām ir kļūdījušies un, ka stāvvietās mašīna ir jānovieto tieši tā, kā tas ir parādīts ceļa zīmē.

Lai gan Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais vakar sacīja, ka stāvvietu papildzīmes ir tikai informatīvos nolūkos un, ka sodus ir plānots atcelt, tomēr šodien, pēc RPP priekšnieka Jāņa Geduševa ziņojuma uzklausīšanas un situācijas izvērtēšanas, D. Turlais atzinis, ka Rīgas pašvaldības policijas darbinieki ir rīkojušies pareizi.

„Ceļa zīme Nr. 830 atšķirībā no ceļa zīmes Nr. 829 paredz automašīnu novietošanu ar priekšpusi, nevis aizmuguri, un tās ir divas dažādas zīmes. Pašvaldības policija izturējusi šo pārbaudi un kārtējo reizi apliecinājusi savu kompetenci, savu profesionalitāti,” policijas darbiniekus uzslavēja D.Turlais. „Protams, kādam šīs zīmju nianses var šķist nebūtiskas, īpaši, ja to izpratnei nepieciešami papildu komentāri, taču tādā gadījumā jautājumi jāadresē normatīvo aktu izstrādātājiem. Arī man pašam, tāpat kā lielai sabiedrības daļai, šķiet, ka šāda reglamentācija ir pārmērīga, un es aicinu Satiksmes departamenta speciālistus pirms šo papildzīmju uzstādīšanas rūpīgi izvērtēt to lietderību,” sacīja D. Turlais.





Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: CSDD, Dainis Turlais, Ieva Bērziņa, Inese Tīmane, Rīgas dome, Zemitānu iela

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats