25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Policija atmasko krāpniecisku autoskolu
Policija atmasko krāpniecisku autoskolu
Autors: Apollo.lv / 12. maijs 2014, 16:41
Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atklājusi un novērsusi gadījumus, kad par samaksu, bez apmācības programmas apguves autoskolā tiek izsniegti komerciālo pārvadājumu autovadītāju profesionālās kvalifikācijas sertifikāti. Šie sertifikāti dod iespējas saņemt profesionālajiem vadītājiem nepieciešamo vadītāja apliecību ar «95. kodu», «Apollo» uzzināja Iekšlietu ministrijā.


Informācija policijā par iespējamām nelikumīgām darbībām saistībā ar sertifikātu izsniegšanu nonāca jau aizvadītajā gadā. Bija zināms, ka, iespējams, vairākas autoskolas Latvijā par samaksu piedāvā iegūt profesionālās kvalifikācijas sertifikātus, kas ļauj saņemt vadītāja apliecības ar «95. kodu».

Šie sertifikāti paredzēti autovadītājiem, kuri vēlas iegūt tiesības veikt komerciālos pārvadājumus. Operatīvo darbību laikā policijas redzeslokā nonāca vairākas autoskolas. Šobrīd jau ir savākto pierādījumi par kādu autoskolu Kurzemē, kas, apejot likumā noteiktās normas, izsniedza minētos sertifikātus.

ENAP ir sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem – par neatļauta labuma pieņemšanu, kā arī par dokumentu viltošanu un realizēšanu. Pašlaik procesa ietvaros kā liecinieki ir nopratinātas vairākas personas, un policija turpina darbu, jo ir pamatotas aizdomas, ka šī nav vienīgā autoskola, kas veic šāda veida pretlikumīgās darbības. Policija aicina atturēties no nelikumīgas sertifikātu iegādes, jo šādas darbības ir krimināli sodāmas.

CSDD uzsver, ka transportlīdzekļa vadīšana bez atbilstošas kategorijas vai ar nelikumīgā ceļā iegūtām tiesībām būtiski kaitē kopējai satiksmes drošībai un apdraud arī pašus braucējus. Rūpējoties par atbilstošu autovadītāju apmācības procesu, CSDD īsteno virkni pasākumu, lai novērstu un nepieļautu autoskolu nekvalitatīvu un nelikumīgu darbu, kā arī sadarbojas ar tiesībsargājošajām institūcijām.

Šis ir viens no veiksmīgas sadarbības piemēriem, kā rezultātā izdevies gan novērst kaitējumu satiksmes drošībai, gan nelikumīgu rīcību. Arī nākotnē autoskolu darbība tiks uzraudzīta, lai nepieļautu šādus vai līdzīgus gadījumus.

CSDD atgādina – lai komercnolūkos vadītu autobusus (D1, D1E, D, DE kategorijas), šoferiem vadītāja apliecībā nepieciešama atzīme par iegūtu profesionālo kvalifikāciju – «95.kods». Šo prasību mērķis ir paaugstināt profesionālo vadītāju kvalifikāciju un līdz ar to arī kopējo satiksmes drošību, kā arī nodalīt profesionālos vadītājus no neprofesionāliem šoferiem.

Savukārt kravas automobiļu vadītājiem, kuri veic komercpārvadājumus ar C1, C1E, C, CE kategoriju transportlīdzekļiem, profesionālā kvalifikācija – «95.kods» ir jāiegūst līdz šī gada 10.septembrim. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: autoskola, CSDD, ENAP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats