02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Swedbank pētījums: 87% iedzīvotāju vēlētos remontēt mājokli, populārākais mērķis - virtuve
Swedbank pētījums: 87% iedzīvotāju vēlētos remontēt mājokli, populārākais mērķis - virtuve
Autors: BNA / 30. oktobris 2012, 9:45
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (87%) vēlētos veikt remontu kādā no sava mājokļa telpām, liecina Swedbank veiktā aptauja1. Populārākais remonta mērķis ir virtuve (29% aptaujāto). Tikai 13% respondentu atzīst, ka remontdarbi viņu mājoklī nav nepieciešami, jo tas ir jauns vai tikko izremontēts. 

Visvairāk vēlas remontēt virtuvi

Gandrīz trešdaļa (29%) iedzīvotāju vēlētos veikt remontu virtuvē, nākamie populārākie mērķi ir vannas istabā (15%) un viesistabā (14%). To, ka remonts būtu nepieciešams visā mājoklī, norādījuši 4% aptaujāto.

Remontu atkārtoti vēlas veikt pēc 5-10 gadiem

5-10 gadi pēc iepriekšējā remonta vai ēkas būvniecības ir tas laika periods, pēc kura iedzīvotāji visbiežāk izjūt nepieciešamību veikt atkārtotus remontdarbus kādā no mājokļa telpām. Nepieciešamību pēc remonta biežāk norādījuši iedzīvotāji, kuri dzīvo padomju laika daudzdzīvokļu namos (92%) un privātmājās, kuras ir celtas pirms 20 gadiem (95%).

“Jūtams, ka patērētāju domas par nākotni ir kļuvušas nedaudz pozitīvākas un cilvēki ir gatavāki ieguldīt ne tikai īsa termiņa neatliekamos pirkumos, bet arī savas apkārtējās vides sakārtošanā. Par to liecina arī tas, ka pēdējo 6 mēnešu laikā piektā daļa no visiem izsniegtajiem patēriņa kredītiem ir bijuši tieši mājokļa uzlabošanai. Aizvien vairāk iedzīvotāju saskata savā rītdienā stabilitāti un izmanto kredīta piedāvātās iespējas mājokļa labiekārtošanai – remontam, jaunas santehnikas vai mēbeļu iegādei. Virtuves sienu krāsa ir emocionāls lēmums, un banka tur neko daudz nevar palīdzēt, taču, ja runa ir par pieņemamo aizdevuma atbilstību katra maciņam, tad baņķieris var būt labs palīgs,” saka Dzintars Kalniņš, Swedbank Privātpersonu Finansēšanas daļas vadītājs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: dzīvokļa remonts, remonts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats