26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eksprezidente: Krievija caur gaidāmo referendumu mēģinās īstenot divus ārpolitiskos mērķus
Eksprezidente: Krievija caur gaidāmo referendumu mēģinās īstenot divus ārpolitiskos mērķus
Autors: Apollo.lv / 14. februāris 2012, 9:36
«Referendums kā tāds pēc tā notikšanas varētu nomierināt emociju sakarsētos cilvēku prātus, izņemot divus datumus, kas mums stāv priekšā.»


Šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «100.pants» pauda eksprezidente Vaira Vīķe -Freiberga. Viņa norādīja, ka šie datumi ir 16.marts un 9.maijs.

«Spriedze [sabiedrībā], manuprāt, ir ar nolūku kurināta caur šo referendumu. Uzskatu, ka viss, kas ir saistīts ar šo referendumu, ir radīts un kopts ar domu destabilizēt Latvijas valsti un tai kaitēt,un šie mēģinājumi turpināsies, kā jau gadiem ilgi tas bijis, ar mēģinājumiem diskreditēt Latvijas tēlu 16.martā un ar demonstratīviem mīlestības un lojalitātes apliecinājumiem pret kritušo un zudušo PSRS 9.maijā,» sacīja eksprezidente.

Viņa neslēpa, ka ir pārliecināta - gaidāmā referenduma pirmsākumi meklējami Krievijā, raksta Apollo.lv.

«Pie tam divu dažādu [Krievijas] ārpolitisko mērķu dēļ. Viens no šiem mērķiem ir formulēts jau vairākos prezidentu paziņojumos, runās un deklarācijās, un tā ir vēlme ieviest krievu valodu kā vienu no Eiropas Savienības oficiālajām valodām. Tiek meklēti visdažādākie ceļi, kā to panākt, un viens no tiem būtu, ja krievu valoda tiktu pieņemta kā otra oficiālā valoda kādā no ES dalībvalstīm. Mēs savā ziņā tiekam uzskatīti kā vājākais ķēdes punkts visā ES, kur kaut ko var mēģināt. Otrs ir mans personīgais viedoklis – tam ir sakars ar gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Krievijā, kur ir izveidojusies tāda kā tradīcija. Ka šai lielajai un varenajai valstij ir nez kādēļ vajadzīgs atrast kaut ko draudīgu vai nu mazajā Igaunijā vai Latvijā un tad pret to skaļi it kā aizstāvēties un pozicionēties,» sacīja Vaira Vīķe-Freiberga. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eksprezidente, Krievija, referendums, Vaira Vīķē - Freiberga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats