05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tuvākajā laikā par fotoradaru pārkāpumiem varētu sodīt arī ārzemniekus
Tuvākajā laikā par fotoradaru pārkāpumiem varētu sodīt arī ārzemniekus
Autors: BNA / 31. janvāris 2012, 15:47
Latvijā 16% no kopējā fotoradaru fiksēto pārkāpumu skaita, savukārt, Lietuvā – 60% izdara ārvalstīs reģistrētu transportlīdzekļu vadītāji.


Pašreiz šos autovadītājus nav iespējams saukt pie atbildības, taču pagājušajā nedēļā starptautiskas konferences ietvaros Baltijas valstu ceļu policijas vadība vienojās jau tuvākajā laikā mēģināt rast risinājumu šai problēmai, informē Valsts policija.

”Šobrīd aktuālākā visu trīs Baltijas valstu problēma ir nepietiekamā informācijas apmaiņa, kas sarežģī administratīvā soda piemērošanu ārzemniekiem par pārkāpumiem, kas fiksēti ar fotoradariem,” skaidro Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre. Viņa šīs problēmas ilustrēšanai min kādu piemēru: ”Pagājušajā gadā Lietuvā par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu fotoradars 49 reizes fiksējis kādu Latvijā reģistrētu transportlīdzekli. Taču tā kā pašreiz Eiropā nav kopēja šādu pārkāpumu reģistra, nav iespējams noskaidrot arī šīs automašīnas īpašnieku.”

Lai nodrošinātu iespēju informēt vadītājus par citā valstī izdarītajiem pārkāpumiem un piemēroto sodu, konferencē tika izvirzīti un apspriesti iespējamie sadarbības modeļi, no kuriem tuvākajā laikā viens tiks akceptēts, tādējādi padarot iespējamu informācijas (par naudas soda piemērošanu) nosūtīšanu Baltijas valstīs reģistrētiem transportlīdzekļu īpašniekiem.

Būtiska vienošanās konferences ietvaros panākta arī par sadarbības uzlabošanu autopārvadājumu uzraudzības un kontroles jomā. Līdz ar to drīzumā tiks nodrošināta informācijas apmaiņa starp Baltijas valstīm par tiem transportlīdzekļu vadītājiem, kuri veic pārkāpumus kaimiņvalstīs. Tāpat nolemts organizēt starptautiskos reidus starp Latviju un Igauniju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: fotoradari, Vineta Mistre

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats