20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kozlovskis un Timrots vienojas par tolerances sliekšņa ievērošanu, fiksējot ātrumu ar fotoradariem
Kozlovskis un Timrots vienojas par tolerances sliekšņa ievērošanu, fiksējot ātrumu ar fotoradariem
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 23. augusts 2013, 14:56
Piektdien, 23. augustā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis tikās ar sabiedriskās iniciatīvas „Fotoradari15+” organizatoru Paulu Timrotu, lai viestu skaidrību par „tolerances slieksni” attiecībā uz braukšanas ātruma fiksēšanu ar fotoradariem.


Kozlovskis uzsvēra, ka ceļu satiksmes uzraugi  - Ceļu policija būs tie, kas katrā individuālā gadījumā noteiks šo „tolerances slieksni”, rūpīgi izvērtējot apstākļus uz ceļa. Savukārt fotoradaru izvietošana tiks saskaņota ar sabiedrību pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām. 

Savukārt Timrots pēc tikšanās ar ministru atzina, ka 12 tūkstošu iedzīvotāju balsojums ir uzklausīts un piekrita, ka „tolerance būs, bet nebūtu padagoģiski nosaukt konkrētu ciparu”, kāds būtu pieļaujamais pārsniedzamais ātrums. 

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministrija Ministru kabineta noteikumu projektā "Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība", ir iestrādājusi tiesības Valsts policijai un Ceļu satiksmes drošības direkcijai noteikt fotoradara darbības nosacījumus. Uzstādot fotoradaru, tajā tiks ieprogrammēta transportlīdzekļu braukšanas ātruma zemākā fiksējamā robeža. Piemēram, pārskatāmos ceļa posmos un labvēlīgos laika apstākļos ātruma zemākā fiksējamā robeža varētu būt augstāka, savukārt pie skolām, bīstamos ceļa posmos vai sliktos laika apstākļos radars pārkāpumu fiksētu maksimāli tuvāk pieļaujamajai robežai. Šāds risinājums dos iespēju elastīgāk pielāgoties mainīgajiem ceļu satiksmes drošību ietekmējošajiem apstākļiem. 
Iekšlietu ministrija uzskata, ka ar normatīvo aktu nebūtu nosakāms slieksnis, kurš ir lielāks nekā normatīvajos aktos noteiktais atļautais braukšanas ātrums. Tā noteikšana normatīvajos aktos liegtu samazināt slieksni situācijās, kad augstāka riska dēļ ir būtiski maksimāli precīzi kontrolēt atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. 




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: fotoradari, Iekšlietu ministrija, iekšlietu ministrs, Pauls Timrots, Rihards Kozlovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats