18. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Ēriks, Inese, Inesis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eksperti par problēmām, kuras Latvijas politikā būs aktuālas 2012.gadā
Eksperti par problēmām, kuras Latvijas politikā būs aktuālas 2012.gadā
Autors: Apollo.lv / 2. janvāris 2012, 13:27
Galvenā problēma, kas Latvijas politikā būs aktuāla nākamgad, būs valstiskās identitātes apdraudējums, uzskata kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere.


Laikrakstam «Neatkarīgā» viņa atzina: «Mums vienmēr jāatceras, ka Latvijas valsts ir speciāli dibināta, lai aizsargātu latviešu tautu, valodu un kultūru. Nācijas virsuzdevums ir radīt profesionālus politiķus, kuri mācētu aizstāvēt Latvijas un latviešu intereses. Drīzumā var sekot citi inspirēti referendumi. Tāpēc ir jābūt profesionāliem juristiem – spēcīgiem valsts tiesību zinātājiem, kas spētu pasargāt no šādiem Satversmes apdraudējumiem.»

Savukārt Latvijas eksportētāju un investoru kluba loceklis Dans Titavs uzskata, ka gadā, kurš tikko sācies, valdība kļūs arvien nestabilāka, jo koalīcijas partneriem augs ambīcijas, raksta Apollo.lv.

«Izgaismosies diletantisms politikā. Tendences, kuras ir aktuālas pasaules mērogā, nav iekļautas mūsu amatpersonu dienas kārtībā. Grandiozas pārmaiņas briest Eiropas Savienībā, bet Latvijā par šo tēmu neviens nediskutē. Pie varas esošie tehniski spēj vadīt valsti, bet stratēģiskās analīzes jautājumi ir pilnībā ārpus viņu sapratnes līmeņa. Vieglāk ņemties par valodas lietām, nevis pievērsties globālām problēmām. Saeimā uzkurinātais nacionālais naids var iziet uz ielām. Parasti notiek pretēji: konfliktējošās puses cenšas samierināt parlamentārā līmenī. Mums spriedze aug no politiskās vides, jo abi spārni sapratuši, ka tā vieglāk piesaistīt vēlētājus,» sacīja Titavs.

Tādu pārliecību - nākamgad aktuāla būs valdības nestabilitāte, pauž arī SKDS direktors Arnis Kaktiņš: «Problēma varētu būt tradicionāla: valdības nestabilitāte. Neizskatās, ka šajā gadījumā pazīmes liecinātu par kaut ko netipisku. Spriedzi radīs ne tikai iekšēji, bet arī ārēji faktori, piemēram, referendums. Tuvojas pašvaldību vēlēšanas, kuras veicinās stresu. Iespējams, viens no politiskās dienaskārtības jautājumiem būs potenciālās rokādes koalīcijā.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dagmāra Beitnere, politika

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats