05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LTV aprēķini: Legālo narkotiku tirgoņi iegūst mežonīgu peļņu (video)
LTV aprēķini: Legālo narkotiku tirgoņi iegūst mežonīgu peļņu (video)
Autors: Apollo.lv / 1. aprīlis 2014, 12:02
Tā dēvēto legālo narkotiku jeb «spaisa» biznesa peļņa ir ļoti ievērojama – ieguldot vien dažus tūkstošus, peļņa var pārsniegt vairākus simtus tūkstošu eiro, vēsta Latvijas Televīzija.

Konsultējoties ar narkotiku apkarošanas ekspertiem, LTV žurnālisti veikuši aprēķinus, cik daudz naudas ienes «legālo narkotiku» bizness.

Izejvielas – kilograms psihoaktīvas vielas un mauriņā nopļauta zāle. Tas maksā apmēram 4,6 tūkstošus eiro. Apsmidzinot šo sienu, kopumā var iegūt no 50 000 līdz pat vairāk nekā 333 000 devu. Pieņemot, ka kioskā šo maisiņu pārdod par apmēram diviem eiro, bet tā reālā pašizmaksa ir augstākais deviņi eiro centi, izplatītāja peļņa mērāma no 100 000 līdz pat vairāk nekā 666 000 eiro, raksta Apollo.lv.

LTV vēsta, ka patlaban internetā «legālo narkotiku» izgatavošanai nepieciešamās izejvielas ir ļoti viegli iegādāties – jāatrod tirgotājs un jāpārskaita nauda. Ja izvēlētā prece nebūs to vielu sarakstā, kuras Latvijā ir aizliegtas, vai kurām noteikts pagaidu aizliegums, preci var saņemt dažu dienu laikā.

Jauno psihoaktīvo vielu ražotāju lielvalstis ir Ķīna un Indija, turklāt kompāniju piedāvājumi ir ļoti vilinoši.

Cenas spaisa koncentrātam atkarībā no vielas un piegādes daudzuma svārstās no 510 līdz 6400 ASV dolāriem. Izstrādāta arī atlaižu politika lielākajiem klientiem. Tomēr pa tiešo līdz Latvijai legālo narkotiku koncentrāti nonāk salīdzinoši nelielā daudzumā. Pamatā šīs ķimikālijas ar kuģiem tiek nogādātas kādā no Rietumeiropas ostās un loģistikas centros. Tur tās tiek sašķirotas mazākās porcijās, bet Latvijā šie sūtījumi galvenokārt nonāk pa pastu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: legālās narkotikas, video

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats