29. aprīlis, Pirmdiena
Vārda dienas: Laine, Raimonds, Vilnis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Tiesai nodod no Latvenergo kriminālprocesa izdalīto lietu
Tiesai nodod no Latvenergo kriminālprocesa izdalīto lietu
Autors: Apollo.lv / 18. jūnijs 2013, 15:39
Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors nodevis Rīgas rajona tiesai  krimināllietu, kas 2013.gada 27.martā izdalīta no tā dēvētās «Latvenergo krimināllietas».


Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga portālam «Apollo» pastāstīja, ka krimināllietā, kas nodota tiesai, apsūdzība celta trim personām par kukuļošanu saistībā ar AS «Latvenergo» rīkoto konkursu «Pļaviņu hidroelektrostacijas hidroagregāta Nr.4, 5, 7 rekonstrukcija».

Vienai personai apsūdzība celta par kukuļdošanu pēc Krimināllikuma 323.panta otrās daļas, bet divām personām par kukuļņemšanu pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas.

Saskaņā ar celto apsūdzību kukuļošana notikusi laika periodā no 2007.gada 1.augusta līdz 2010.gada 15.jūnijam. Kukulis dots par to, lai AS «Latvenergo» rīkotajā konkursā «Pļaviņu hidroelektrostacijas hidroagregātu Nr.4, 5, 7 rekonstrukcija – iekārtu iegāde» uzņēmuma «Alstom Power Sweden AB» piedāvājums tiktu atzīts par izdevīgāko un lai ar šo uzņēmumu tiktu noslēgts valsts pasūtījuma līgums, kā arī par to, lai šī līguma izpildes ietvaros no AS «Latvenergo» amatpersonu puses būtu labvēlīga attieksme pret darbu izpildītāju un, lai ļaunprātīgi izmantojot lēmuma pieņēmējiem piešķirto rīcības brīvību, tiktu pieņemti šim uzņēmumam labvēlīgi lēmumi. Kopējais kukuļa apmērs ir 627 100 eiro (440 728 lati).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ģenerālprokuratūra, Latvenergo, tiesa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats